Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Bajnai Gordon távozott a tárgyalásokról

Bajnai Gordon vasárnap kevéssel éjjel fél tizenkettő előtt távozott az SZDSZ Ügyvivői Testületével való egyeztetésről. Távozóban annyit mondott, hogy az SZDSZ-nek kell meghoznia a döntést.
Bajnai Gordon arra kérte az pártot, hogy még vasárnap éjszaka hozzák meg döntésüket. Az SZDSZ Ügyvivői Testülete immár az MSZP frakciója által támogatott miniszterelnök-jelölt nélkül folytatja a tárgyalást.

Kóka János minél hamarabbi megállapodást sürget

Kóka szerint a legrosszabb ami történhet az, ha bizonytalanságban tartják a piacot. Erről vasárnap este az SZDSZ ügyvivői testületi ülésére érkezve beszélt a párt frakcióvezetője. Az ülésre Demszky Gábor is megérkezett, aki a napközbeni egyeztetésen még nem vett részt. A főpolgármester azt mondta, hogy minden megoldást támogat, ami Budapestnek jó. Azt is közölte, hogy a pártnak nem adott ultimátumot Bajnai Gordon a megegyezésre.

Az SZDSZ vasárnap délelőtt tárgyalt Bajnai Gordon esetleges jelöléséről ám döntés nem született. Információk szerint patthelyzet alakult ki az Ügyvivői Testület ülésén: a 13 ügyvivőből 12-en vettek részt és egyenlő arányban voksoltak. Egyedül Demszky Gábor akkor nem volt az egyeztetésen. Az SZDSZ Ügyvivői Testülete vasárnap este nyolc órakor ismét összeült. Közben az MSZP frakciója is egyeztet délután hat órától a kormányfő-jelöltről.

Az MSZP frakció megszavazta Bajnai jelölését

Bajnai Gordon kormányfő-jelölését támogatta az MSZP frakciója vasárnap esti ülésén - jelentette be az egyeztetésről távozóban Kiss Péter. A kancelláriaminiszter hozzátette: Bajnai ismertette programját az ülésen. Horváth Csaba szocialista képviselő az ülésről távozóban újságíróknak azt mondta: a jelenlegi gazdasági miniszter nagyjából két évre vázolta fel a programját: ez egy gazdaságpolitikai irányelv, ami a stabilizációt helyezi a középpontba. Tehát közgazdasági és pénzügyi szempontból stabilizálja az ország helyzetét. A képviselői irodaházból közben folyamatosan távoznak a politikusok a frakcióülésről.

Demszky: Minden megoldást támogatok, ami Budapestnek jó

Kóka János minél hamarabbi megállapodást sürget, szerinte ugyanis a legrosszabb ami történhet az, ha bizonytalanságban tartják a piacot. Erről vasárnap este az SZDSZ ügyvivői testületi ülésére érkezve beszélt a párt frakcióvezetője. Az ülésre Demszky Gábor is megérkezett, aki a napközbeni egyeztetésen még nem vett részt. A főpolgármester azt mondta, hogy minden megoldást támogat, ami Budapestnek jó. Azt is közölte, hogy a pártnak nem adott ultimátumot Bajnai Gordon a megegyezésre.

Az SZDSZ vasárnap délelőtt tárgyalt Bajnai Gordon esetleges jelöléséről ám döntés nem született. A Független Hírügynökség információi szerint patthelyzet alakult ki az Ügyvivői Testület ülésén: a 13 ügyvivőből 12-en vettek részt és egyenlő arányban voksoltak. Egyedül Demszky Gábor akkor nem volt az egyeztetésen. Az SZDSZ Ügyvivői Testülete vasárnap este nyolc órakor ismét összeült. Közben az MSZP frakciója is egyeztet délután hat órától a kormányfő-jelöltről.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Power 2009. március 30. 08:29
  „Magyarországon továbbra sem működik a demokrácia. Ezek még távozni sem tudnak normálisan.
  Soha nem lesz demokrácia:
  1. amíg nem lesz egy igazi forradalom
  2. amíg nem vonják felelősségre az ország tönkretevőit”
 • 24. Gerzson 2009. március 30. 06:55
  „Szerintem ma lesz balhé BP.-n. Most olvastam hogy az őrezred védi Bajnai házát.”
 • 23. Nostradamus 2009. március 30. 06:47
  „Mondjuk, a világon bárhol másutt az emberek az utcán lennének, addig tüntetnének míg ki nem kényszerítik az előrehozott választásokat. Ja, hogy ott nem csőcselékezi le egyik a másikát...”
 • 22. Gerzson 2009. március 30. 06:39
  „21. Még szerencse hogy jövőre lesznek választások, legkésőbb akkor húznak el. De remélem hogy hamarabb megszabadulunk tőlük.
  Ez a " ki akar miniszterelnök lenni " cirkusz nevetséges és fölösleges színjáték volt. A világ röhög rajtunk.”
 • 21. PankaSopron 2009. március 30. 06:11
  „De most mondjátok meg mi lesz, hogyha ilyen sunyiképű, komolytalan figura fogja képviselni a hazánkat 4 éven át a világon mindenhol. Magyarországot is úgy fogják kezelni, amilyen a miniszterelnökünk...”
 • 20. csutka 2009. március 30. 06:11
  „Szivesebben olvastam volna Bajnai Gordon és kebelbarátai távoztak a közéletből!”
 • 19. Schrek 2009. március 30. 05:00
  „Ebben az országban nincs becsület, nincs tisztesség !
  Meghalt Mátyás, oda az igazság !
  K*rva anyátokat , SZDSZ ! Miden áron a hatalom !
  Rohadt Kóka !”
 • 18. Power 2009. március 30. 00:53
  „A fővárosi SZDSZ még a saját vidéki párttársait is "kinyírja"!
  ("Előre hozott választást akarnak a Békés megyei SZDSZ-esek")”
 • 17. Power 2009. március 30. 00:34
  „Egy demokratikus országban nem rend az, hogy egy 1%-os párt több millió ember akaratát nem veszi figyelembe. Ezeket csak vasvillával lehet elzavarni?”
 • 16. bambinaXX 2009. március 30. 00:05
  „14! Trixi megmondta! :D :(”
 • 15. bambinaXX 2009. március 29. 23:57
  „1.! :D :D
  13.! u.ezt akartam írni!!!!!!! már megint BP!
  mi itt vidéken nem számítunk!????”
 • 14. cselac 2009. március 29. 23:54
  „És valószínűleg rá is bólintottak...gratulálok, seggszájak...hoztátok a formátokat. Milyen érdekes végkifejlet...mintha előre le lett volna zsírozva...mekkora kamu...

  Utcára, magyar!”
 • 13. Power 2009. március 29. 23:02
  „Kezdődik a zsarolás! Budapest eladósodva, ha Bajnai csurrant-csöppent egy kis pénzt, akkor Demszky elvtárs megszavazza.”
 • 12. xene@freemail.hu 2009. március 29. 22:49
  „Ezt a hírt az MTI-ről másoltam be....az utolsó mondata a legjobb és legérdekesebb......én zsíros-kenyeret adnék nekik:

  "Az SZDSZ dönt: Bajnai vagy előre hozott választások
  2009. március 29. 21:15

  Bajnai Gordon, az MSZP kormányfő-jelöltje vasárnap este kilenc órakor megérkezett az SZDSZ Gizella utcai székházába, ahol este nyolc óra után kezdődött meg a liberális párt ügyvivőinek és országgyűlési képviselőinek újabb, vasárnap már második egyeztetése. A két testület tagjainak arról kell dönteniük, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségét vagy az előrehozott választások kiírását támogatják-e. Bajnai Gordon a média képviselőinek csak annyit válaszolt, "még korai lenne bármit mondani", majd bement az egyeztetésre.

  Az érkező politikusok közül Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes az őt faggató újságíróknak csak annyit mondott, hogy reméli még az este folyamán megszületik a megegyezés a párton belül.

  Demszky Gábor főpolgármester arra kérdésre, hogy tudná-e támogatni Bajnai Gordon jelölését, közölte, hogy minden megoldást képes támogatni, ami jó Budapestnek. Közölte, hogy meghallgatják a minisztert. "Alapvetően bízom benne, hogy meg fog születni a megoldás a megfelelő időben, a megfelelő személyről és a megfelelő programról" - tette hozzá.

  Arra a kérdésre, hogy délután, amikor az SZDSZ nem jutott megállapodásra, az ő szavazatán múlott-e a döntés, azt felelte, hogy az nem valószínű. Megjegyezte, hogy véleménye szerint, ha este megszületik a döntés, az nem egy szavazaton fog múlni, mert az SZDSZ viszonylag egységesen foglal majd állást. Az elterjedt hírre, mely szerint Bajnai Gordon ultimátumot adott, hogy éjfélig meg kell állapodni kijelentette: nincs ultimátum.

  Kóka János frakcióvezető közölte, azt fogja javasolni a frakciótagoknak és ügyvivőknek, hogy hozzák meg döntésüket, mert a legrosszabb amit tehetnek az, hogy bizonytalanságban tartják a piacokat és a választóikat.

  Az ülést, amelyre az elterjedt hírek szerint Bajnai Gordont is várják feltehetően hosszúra tervezik, mert a megbeszélés kezdete előtt egy futár nagy mennyiségű pizzát vitt a székházba."”
 • 11. cselac 2009. március 29. 22:29
  „Kit érdekel?”
 • 10. xene@freemail.hu 2009. március 29. 22:28
  „Menjenek a fenébe a Pestjükkel!!! 8 millió ember él vidéken is...”
 • 9. Schrek 2009. március 29. 22:19
  „http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=163886
  Közel kétharmados többséggel nyerte a tapolcai polgármester választást a Fideszes Császár László !

  KÖNYÖRGÖM ! MI MIKOR SZAVAZHATUNK, HOGY TELE VAN A T*KÜNK AZ MSZP-VEL ÉS AZ SZDSZ-EL ?
  Kóka elmehet a francba ! Az meg TRAGÉDIA, hogy a Demszky Gábor szavazatán múlik, lesz-e előre hozott választás, vagy sem !!!”
 • 8. Power 2009. március 29. 22:18
  „Gyurcsány jól mondta: "Nincs sok választásunk, mert elkúrtuk."”
 • 7. cselac 2009. március 29. 22:11
  „Csakhogy most már az emberek többsége előrehozott választásokat akar. Ebben a helyzetben egy felelős politikai párt (!!!) nem ragaszkodik a hatalmához. Látszólag a jelenlegi kormányzat alkalmatlan a válság kezelésére, Gordon Gy.F. bábja lesz csak, nem egy túlontúl határozott személyiség. Megcsinálja más helyett a piszkos munkát. Ha mégis megválasztják, szinte borítékolható, hogy tüntetések lesznek. Akkor is, ha elkezdi a programját, bizonyos pontok nagyon keményen érintik a szociális helyzetet, a családi pótlékot ha jól értem, egy az egyben be akarja fagyasztani, ez sok család számára érvágás lenne. Nincs differenciálás a programjában, a jó és eredeti értelemben vett szocializmustól nagyon távol áll...”
 • 6. Power 2009. március 29. 22:09
  „A magyar gazdaság a legtörékenyebb az egész Európai Unióban. A kilábaláshoz előrehozott választásokra van szükség. Hazug vezetőkkel nem lehet a gazdaságot felépíteni.
  Amikor az MSZP-SZDSZ koalíció átvette a kormányzást (2002) azóta stagnál a magyar gazdaság.
  2001:
  A központi költségvetés adóssága: 7 719,5 milliárd forint
  Államadósság a GDP százalékában: 51,5%
  2009:
  A központi költségvetés adóssága: 18 860,2 milliárd forint
  Államadósság a GDP százalékában: kb.73%
  Jövő év elején már a GDP 80%-át meghaladja.

  Lehet választani:
  1. Tovább marad a gyenge kormány azokkal a kormánytagokkal (és pártokkal), akik részesei a gazdaság tönkretételének (pl. Bajnai) Eredmény: jön az államcsőd, vagy további eladósodás
  2. Egy előrehozott választással egy erős kormány alakul és elindulnak a valós reformok.Eredmény: közösen, felvállalva a felelősséget, megpróbálunk kitörni a negatív gazdasági spirálból.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A frakció megszavazta Bajnai jelölését

Bajnai Gordon kormányfő-jelölését támogatta az MSZP frakciója vasárnap esti ülésén - jelentette be… Tovább olvasom