Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Bővített a Kaiser

Újabb átépített üzemet avatott Mosonmagyaróváron a magyar tulajdonú Kaiser Food Kft. 

Több mint hárommillió tálca hústerméket gyártott tavaly a Kaiser Food Kft. mosonmagyaróvári szalámigyára. Pénteken újabb átépített üzemét avatta itt a magyar tulajdonú kft. 

A Kaiser abdai és a mosonmagyaróvári üzemeinek egymilliárd forintot is meghaladó felújításához SAPARD-pályázaton 263 milliós vissza nem térítendő támogatást kapott. A fennmaradó összeget saját tőkéből, illetve a Magyar Külkereskedelmi Bank hiteléből fedezték.
Réti Attila tulajdonos elmondta: az átépítés során mindkét üzem alapterülete jelentősen megnőtt. Mosonmagyaróváron a régi épület átalakításával mintegy 400 négyzetméteres új üzemcsarnokot létesítettek, ahova a nyersáru, bél, fűszer és segédanyag fogadása és raktározása mellett a gyártást is áttelepítették. Sőt, így lehetőség nyílt a közeljövőben telepítendő második szeletelő gépsor fogadására is a hetven embernek kenyeret adó gyárban.

A rekonstrukció keretében három szalámi- és négy kolbászérlelő klímát építettek. Ezek a zárt rendszerű, számítógép-vezérlésű környezetbarát berendezések az EU normáinak mindenben megfelelnek. Az üzem belső udvarának lefedésével teljesen zárt rendszert hoztak létre.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Ízek partija a kastélyban (2004-10-02) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Argo

Fekete Versace öltönyben és csúcstechnológiával felszerelve érkezik Magyarországra az az… Tovább olvasom