Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Évek óta senki sem lakik

a Bécsi kapu tér 1–3.-ban

A Belváros szép házainak egyike évek óta lakatlan. S ez látszik is rajta. A Bécsi kapu tér egykoron patinás épülete – sajnos – megállásra készteti a nézelődőket, akik jogosan kérdezik: ha környéken minden ilyen szép, akkor ez miért nem? Nos, a válasz akár egyszerű is lehetne: mert a felújítására nincs pénz. De nem az.

Az épületegyüttes három részből áll: a Vaskakas étteremből, a Bécsi kapu tér 1–3. szám alatti ingatlanból (ez látható a képen is), valamint a Bécsi kapu tér 4. számból. Jelenleg mindegyik önkormányzati tulajdonban van, de a Vaskakas épületére a katolikus egyház is bejelentette igényét. Jogászok egyeztetik most, jogosan-e. Addig azonban nem lehet tervezni a 1–3-as számúval sem semmilyen célból.
Az épületegyüttes felújítása horribilis összegbe kerülne, ezért az önkormányzat lemondott arról, hogy ezt megteszi. Marad tehát az értékesítés (erről a gazdasági bizottság már döntött is), amely azonban az egyházi igénybejelentés miatt meglehetősen bonyolulttá vált. Az biztos viszont, hogy a 4-es szám alatti ingatlant eladásra kínálja a város. Hamarosan ki is írja az ajánlatot: 30 millió forintnyi összegért hirdeti meg. A többi ingatlanrész még kérdéses.
Ettől még tény, hogy a ház a lehető legrosszabb helyen rontja el az összképet. Számos turista fordul meg a Belváros ezen pontján, s ők a karmelita templom és a felújított épületek mellett ezt látják. Nem mondunk újat, hogy valamit tenni kellene már. Sok év után sem késő.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervez tavaszi kirándulást?

Tovább olvasom