Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Fidesz: az MSZP még most is semmibe veszi és megalázza a bajba jutott devizahiteleseket

A Fidesz szerint felháborító, hogy az MSZP-s politikusok ahelyett, hogy kiállnának a magyar emberek elé és vállalnák a felelősséget azért, hogy a magyar lakosságot lakáshitelekbe és adósságokba hajszolták, még most is folyamatosan semmibe veszik és megalázzák a bajba jutott devizahiteleseket. A nagyobbik kormánypárt szerdai közleményében felszólítja az ellenzéki pártot, hogy ne "matekozzanak" a devizahitelesek és az ócsai lakópark ügyében.
Kórózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja szerdai sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy az ócsai szociális lakóparkra szánt hatmilliárd forintból 1200 lakást vehettek volna Budapesten a rászorulóknak, akiknek egy év elteltével Ócsáról is menniük kell majd, ha a bank nem tudja értékesíteni korábbi ingatlanukat.

A Fidesz közleményében úgy reagált: az MSZP tudatosan vezeti félre a közvéleményt, amikor az ócsai házak felépítésének költségeit számolgatja, hiszen jól tudja, nem pusztán egy-egy ház felépítéséről, hanem gyakorlatilag egy teljesen új városrész létrehozásáról, közművesítéséről, útépítésről van szó. A beruházás emellett kiterjed Alsópakony település egészséges vízellátásának és szennyvízelvezetésének kiépítésére, valamint a leendő iparterület teljes közművesítéséhez szükséges munkálatokra - írják.

Emlékeztetnek rá, hogy a magyar lakosság devizaadóssága a szocialista kormányok legsúlyosabb és megbocsáthatatlan öröksége. "A magyar baloldal által magukra hagyott devizahitelesek ezrei csaknem szociális katasztrófát jelentettek az egész társadalomra nézve. A Fidesz-kormány ezzel szemben otthont és esélyt nyújt számukra egy új élethez, nem engedte el és nem is fogja elengedni ezeknek az embereknek a kezét", az MSZP pedig, miután cserbenhagyta és tönkretette ezeket a családokat, nincs abban a helyzetben, hogy helyettük döntsön arról, szükségük van-e ilyen segítségre, avagy sem - áll a közleményben.

Hangsúlyozzák: a mostani kormány intézkedéseinek köszönhetően több tízezer család helyzete stabilizálódott és került biztonságba: minden harmadik jogosult, több mint 102 ezer devizahiteles élt eddig az árfolyamgát lehetőségével, korábban további 170 ezer hiteles élt a végtörlesztés lehetőségével, a Nemzeti Eszközkezelő tavaly év végéig 600 lakást vásárolt, idén pedig akár 10 ezer család megmentésére van keret a programban, sőt, a jogosultak köre is bővült.

Olvasóink írták

 • 6. maci53 2013. március 01. 10:53
  „A Frank hitelezés az évszázad Banki átverése,bele fog kerülni a történelem könyvekbe.
  Ez egy olyan hitel volt ahol senki nem látott egy Frankot sem,de mindene elúszott.
  A papír elbír mindent,Orosz Rubelt,bolgár Levát,bármit mert Forintba fizettél.
  Ennek akkor vége ha az elsó csaló Bankárt beledobják a Dunába.”
 • 5. igazságkereső 2013. február 14. 16:26
  „Korozs Lajos! Mi köze a bankoknak az ócsai lakásokhoz, hiszen az állami beruházásban épült! De ha tévedek, tényeken alapulva javítsanak ki! Az pedig ha a bank egy éven belül nm tudja eladni a "devizahiteles" lakását, az legyen a bank baja, senki nem kényszerítette a bankokat a lakók kényszer kiköltöztetésére,hiszen bizonyított tény, hogy az ilyen-olyan alapúnak bankok által elnevezett hitel bizony nem devizahitel volt, a bank csak annak nevezte el, hogy megduplázza az egyébként kétoldalúan aláírt szerződésben foglalt havi törlesztőrészletet! Erről szól itt a történet, és amit a bankok elkövettek, az ellentmond minden közösségi jogszabálynak! Akik naponta olvasnak különböző hazai lapokat, pontosan tudják miről írok itt! Csak egy példa: Dr.Pásztor Pál ügyvéd: "Nagy átverés volt a frankhitelezés"! 2011. augusztus 11. Magyar Nemzet csütörtöki száma! És akkor még nem is írtam a többi közgazdászról és jogászról, kik egyöntetűen szakmai alapokon állítják a banki csalások tényszerűségét!!”
 • 4. Mozimasiniszta 2013. február 13. 22:09
  „1-2-3# ! elvagytok ennyi ésszel ? ne is akarjatok többet ! mert akkor rájönnétek, milyen kevés jutott nektek !”
 • 3. papika56 2013. február 13. 17:12
  „170 ezer hiteles végtörlesztett. KIK IS ŐK ???? politikusok, milliárdosok ! Igen ők kifizették a milliós fizetésükből ..úgy hogy min. felét elengedte a bank !
  pl Halász J fidesz --miből fizette ki 1 év alatt a ..32 milliós hitelét ???v. Varga M ..5,9 milliót keresett 1/2 év alatt ...amiből 6,9 milliót tett flre ??? v. lázárjani ..12 milliót tett félre?? v. Miből vette a 40 millás házat a Miskolci alpogm.?? Krizsa M 1 évi megtakarításából ! ...aki szerint :" meglehet élni 47 000.- ból !"
  De minden képviselő --tízmilliókat törlesztett 1 év alatt !
  600 lakást vettek meg ---mikor akár 1200 is megvehettek volna az ÓCSAI pénzből .”
 • 2. kontál52 2013. február 13. 13:52
  „A lakosság félrevezetéséről beszélhetünk! Ennyire Országunk még csak egyszer volt a béka feneke alatt! De akkor nagy gazdasági válság volt ! Most pedig titkosítani akarják ,hogy mire költik az állam pénzét ! Már két magán hadsereget hoztak létre. Sorra nagyobb értékben vásárolnak ,mint a bevallásuk alapján tudnának.Az Ország földjét szétosztják barátaik és ismerőseik között! Ez nem félrevezetés ?!”
 • 1. mazsolaszolo 2013. február 13. 13:23
  „Stimmel, csak nem kell másokra vetíteni azt, ami a saját mocskunk, ugye, Viktorka.

  Helyesen:

  A Fidesz még most is semmibe veszi és megalázza a bajba jutott devizahiteleseket.

  Így korrekt. Nem kell másra kenni a saját mocskunkat, Viktorka.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyvert találtak egy zalai óvoda padlásán

Egy második világháborús pisztolyt találtak felújítás közben Bak óvodájának padlásán. Tovább olvasom