Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Gitártanárok továbbképzése Győrben

Nyaranként félszáz gitártanár találkozik, hogy a mind népszerűbbé váló gitár oktatásának aktuális kérdéseiről intenzív továbbképzés keretében szerezzenek új ismereteket.

A nyári gitárzenei fórumot a szakmai szervezetek akkreditálták, így a kreditpont alapú pedagógus-továbbképzési követelményeknek megfelel. A zeneiskolák gitártanárainak képzésében, továbbképzésében a Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti Intézetének oktatói is részt vesznek. Az Országos Gitárversenyen a széchenyis hallgatók ez évben is kiemelkedően szerepeltek, második, harmadik és különdíjat szereztek.

Róth Ede széchenyis vezető művész-tanár, a kurzus vezetője elmondta, a sokszínű előadások, a kiscsoportos foglalkozások mellett koncerteket is adnak a gitártanárok. Kedden záróvizsgát tesznek a kurzus résztvevői.

Gitármuzsika Győrben

A sorozat keretében ma délután 4 órától a bécsi zeneakadémia gitáros növendékei szerepelnek. Este fél nyolckor Rák Béla és Várhelyi Éva mutatkozik be. Vasárnap délután 4 órától Soós Brigitta és Oroszi Cecília műsorát hallgathatják meg az érdeklődők. Este a Mozart Duó ad műsort. Hétfőn 4 órától Seres Borbála, Kékes Kata és Szarvas Gábor, 19.30 órától Pavlovits Dávid gitárkoncertje lesz. A koncerteket a Városi Képtárban (Esterházy-palota, Király u. 17.) rendezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszta ügy

A forgatókönyvet a Yuri Zeltser és Cary Bickley szerzőpáros a nemzetközi politikában jártas… Tovább olvasom