Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 21°C | 29°C Még több cikk.

Gyurcsány: nincs szükségünk az MSZP vagyonára

"Nincs szükségünk az MSZP vagyonára. Arra van a legkevésbé szükségünk" - így reagált Gyurcsány Ferenc az MSZP szombati választmányi ülésén elfogadott állásfoglalás egyik pontjára.
A volt kormányfő a facebook oldalán tett szombat esti bejegyzésében azt írta: "olyan ócska dolog azt feltételezni, hogy minket két pártiroda, négy számítógép és három fénymásoló hoz izgalomba."

"Amire meg szükségünk van, azt meg már nem nagyon találjuk az MSZP-ben" - mutatott rá, hozzátéve, hogy "vitáink éppen arról szólnak, hogy amit mi keresünk, amit a választók szerintünk keresnek, az mintha elveszett volna.

És lankad a hitünk, hogy valaha megtaláljuk-e még ebben a pártban." "Ha el kell válni, akkor azt elegánsan kell megtenni. Tudva és értve azt, hogy a demokratikus ellenzék pártjainak, szervezeteinek, szereplőinek a jövőben is együtt kell működni. Ezért nem érdemes tovább mérgezni a viszonyokat" - írja volt miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc azt is felidézi, hogy platformja néhány hete azt javasolta: ha a Fidesz egypárti támogatással akar választási törvényt alkotni és elfogadni. a szocialisták azt ne tűrjék szótlanul, hanem ebben az esetben aktív bojkottal reagáljanak.

Ez a kezdeményezésük azonban nem került napirendre. Az MSZP szombati választmányi ülésén - amelyen Gyurcsány Ferenc nem volt jelen - a pártelnök, Mesterházy Attila is élesen bírálta Gyurcsány és az általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform magatartását. A volt miniszterelnök kizárásáról nem döntöttek, elfogadtak viszont egy határozatot, amely kimondja: az MSZP nem vállal közösséget azokkal, akik vétenek a párt alapszabálya, etikai normái ellen.

A dokumentum a Demokratikus Koalíció feloszlatásának lehetőségét is felveti. A szocialista belviták azután kerültek ismét a nyilvánosság elé, hogy a Demokratikus Koalíció javasolta: a listán parlamenti mandátumot szerzett MSZP-s politikusok adják vissza képviselői helyüket, hogy annak fenntartásáról vagy megvonásáról a párttagok dönthessenek. Mesterházy Attila válaszul rendkívüli frakcióülést hívott össze, és úgy értékelt: Gyurcsányék az MSZP-ből való távozásukat készítik elő, és ha így van, mielőbb menniük kell.

Olvasóink írták

 • 6. babar 2011. szeptember 26. 15:53
  „No és mi a különbség Botka és Lázár autója között? Kiváncsi vagyok, mert az az érzésem, hogy itt magasabb dolgokról van ám szó! Én az új média törvényt gyanítom mögötte!! Lázár botrányakor még nem volt életben, most hogy már életben van meg nem merik megírni mert félnek a médiahatóságtól!”
 • 5. újratöltve 2011. szeptember 26. 11:48
  „4. babar 2011.09.25. 21:25! Igen! Új autója van!(csak hogy többé ne kelljen kérdezned!) A lízingszerződés szerint 4 évente cserélik! Ahogy te a zoknit!”
 • 4. babar 2011. szeptember 25. 21:25
  „De a maradó szociknak fontos a vagyon!
  Tényleg! Miért is nem államosították a rendszerváltáskor az mszmp, kisz, úttörő, munkásőr vagyonokat??
  Merthogy nem államosították, hanem "privatizálták" az tuti!! Milyen módon, azt inkább hagyjuk! Tényleg! Most akkor Botkának az mszp, vagy városunk vette az új autót? Tényleg új autója van?”
 • 3. jozko 2011. szeptember 25. 20:45
  „Magyarán azt akarja mondani, hogy nélkülözni tudják azt a vagyont, amit az MSZMP utődpártjának befolyásos vezetői már úgyis "elszeleltek" ?!
  A morális tőkére, ami pedig már teljesen inflálódott, hitelképtelen, nincs szükségük?
  Van máááááááásik?

  Az MSZP-be akkor lesz igazán meglepi, ha kiderül, hogy a "maradék", stabilnak hitt platformjaik is "elolvadnak" Gyurcsány és követői távozása után!

  Gyurcsány harcmodora leginkább Napóleonét idézi.
  A küldetése viszont Leninére emlékeztet.

  Lenint a németek az oroszok I. világháborúból való kiugrasztásának célából csempészték be Oroszországba:
  had keverjen forradalmi zavargásokat , belpolitikai viszályokat - ettől egy orosz-német különbékét reméltek.
  Leninnel túllőttek a célon: túl jól sikerült a "rebellió, nem tudták visszazárni a palackba a szellemet...

  Gyurcsány feladata is küldetés-szerűnek tűnik:
  Valakiknek -és nem akárkiknek ! - az MSZP már nem alkalmas a feladata teljesítésére, sem struktúrájában,
  sem a vezetőivel - és a tagságának összetételével sem!
  Gyurcsány - háta mögött egy hatalmas tolóerővel - most fenekestől felforgat mindent, az MSZP-t ebben a formájában a történelem süllyesztőjébe küldi.
  Viszont számolnia kell azzal is, hogy amikor a mór megtette kötelességét, elmehet...

  Az én becslésem szerint mintegy 5 év múlva áll elő ez a helyzet.
  Mesterházyéknak viszont rövidesen felcsendül a Szilencium...”
 • 2. szatyi 2011. szeptember 25. 19:47
  „Már megint rossz helyen keresed az igazságot!”
 • 1. igazságkereső 2011. szeptember 25. 11:26
  „Kedves Gyurcsány Ferenc! A magyar lakosságnak viszont nagy szüksége lenne arra, amit Ön, Önök (SZDSZ) az elmúlt nyolc (8) évben eltüntettek az országból és bizony nyomort idéztek elő,miközben Ön kedves Gyurcsány Ferenc tánclejtéseket produkált a parlamenti dolgozószobájában! Tessék mondani -a sok blogírás közben is - van Önnek bőr az arcán, mert úgy gondolom, gondoljuk nagyon sokan ebben az országban, hogy a rinocérosz is megszemlélhetné....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövedékiadó-emelésről dönt a kormány

Az Országgyűlés hétfőn dönthet a játékadó, valamint a gázolaj, az alkoholos és a dohánytermékek… Tovább olvasom