Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Ingyentankönyv igazolás ellenében

Egy szülő panasza szerint a rászoruló gyerekek egy mosonmagyaróvári iskolában nem juthatnak hozzá az ingyenes tankönyvhöz. A Haller igazgatója félreértésnek tartja a panaszt.
Szerkesztőségünkben egy szülő azt állította, hogy Mosonmagyaróvár többi iskolájától eltérően a Haller János Általános, Szakképző és Szakközépiskolában a rászorulók nem kapják meg a törvény szerint nekik járó ingyenes tankönyveket. A Kisalföld megkérdezte az iskola vezetőjét és a polgármesteri hivatal illetékesét is.
– Félreértés vagy tévedés történt – szögezte le Szirányi Péterné, az intézmény igazgatója. – Minden rászoruló megkapja azokat a tankönyveket, amikre jogosult. Esetleg az lehet a félreértés oka, hogy akik még nem hozták el az önkormányzattól kapott igazolást, azok az iskolai kiíráson sem szerepelnek jogosultként, hiszen csak azután tudunk bárkit is rászorulónak elfogadni, hogy bemutatta a szükséges papírt. A Haller-iskola természetesen teljesíti a törvényben előírtakat, sőt, még kötelezettségeinken felül is igyekszünk támogatást adni az intézmény költségvetéséből. Hozzá kell még tennem: nem értjük, miért nem minket kérdez meg a szülő először.
Pósfay Pálma, a városháza humánszolgáltató osztályának oktatási felelőse nem hallott arról, hogy ilyen jellegű törvénysértés bárhol is előfordult volna a városban.
– Ha panasza van, a szülő forduljon az osztályfőnökhöz, a gyermekvédelmi felelőshöz, az igazgatóhoz vagy igazgatóhelyetteshez – javasolta.
Lapunk megkérdezte Mosonmagyaróvár többi iskoláját is: egyik sem tartja elképzelhetőnek, hogy a rászorulók náluk ne jutnának hozzá az őket megillető juttatáshoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Zene-bona” tábor

Zene-bona tábort szervez a Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény negyvenhárom fős… Tovább olvasom