Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Lefülelték a két rapsicot

Egy kisbodaki és egy dunaszigeti rapsicot fogtak a rendőrök és a halőrök a denkpáli hallépcsőnél. Az egyik gyanúsított telke végén, a kanálisban lekerített részen több mint egy mázsa lopott halat találtak.
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai a Győri Előre Halászati Szövetkezet halőreivel együttműködve ellenőrizték a vizet a denkpáli hallépcsőnél szerdán hajnalban, mivel a halőrök nem sokkal korábban nyakzó- és tükörhálót találtak a vízben. Az éjszakai figyelés aztán meghozta az eredményét, hiszen a kora reggeli órákban egyszer csak megjelent két férfi a helyszínen. Lementek a partra, majd csónakba szálltak. Alig tíz perc elteltével aztán visszatértek... Amikor a két férfi visszatért a ladikkal, akkor már a rendőrök és a halőrök várták őket a parton.
A két férfi csónakjában megtalálták a hálót és összességében több mint 10 ezer forint értékű csukát, harcsát, illetve több különböző fajtájú fehérhalat. Az 50 éves kisbodaki L. Jánost és a 35 éves dunaszigeti F. Zoltánt a rendőrök előállították, ellenük kisebb értékre elkövetett lopás vétségének gyanújával indult eljárás.
Időközben fölmerült, hogy az egyik gyanúsított kisbodaki lakhelyén további illegálisan zsákmányolt hal lehet. A férfi telke határos a faluszéli csatornával, amiben egy lekerített részen tárolja a halakat. A rendőrök ezért a halászati szövetkezettel közösen házkutatást tartottak Kisbodakon. A megyei földművelésügyi hivatal előzetes engedélyét kikérve elektromos eszközzel lehalászták a kanális elkerített részében lévő halakat, annak érdekében, hogy a teljes mennyiséget megtalálják. A villanyozásra azért volt szükség, mert a meder jellegéből adódóan másként nem tudták volna kifogni az összes halat.
A lehalászást követően a lekerített kanálisrészből előkerült közel

egymázsányi keszeg, tizenöt

kilogramm csuka és huszonöt kiló ponty. Ezek együttes értéke közel kilencvenezer forint.
A házkutatás során a a gyanúsítottnál a rendőrök megtalálták és lefoglalták az elkövetéshez használt ladikot, illetve egyéb, halászathoz szükséges eszközöket is.

Pontyot szigonyozott

Szilágyi Gábor, a Győri Előre Halászati Szövetkezet ügyvezető elnöke elmondta: a napokban a koroncói réten is elfogtak egy orvhalászt. A férfi ráadásul évtizedekkel ezelőtt a szövetkezet hivatásos halásza volt. Az ellenőrök most tetten érték: éppen pontyokat szigonyozott az ottani vízben. Mindezt tilalmi időben s természetesen tiltott eszközzel. Bár halat alig találtak nála, feljelentést tettek, a lefoglalt eszközöket pedig a megyei földművelésügyi hivatal vadászati és halászati osztályára vitték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 05.12.

Tovább olvasom