Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Lemondták a szereplést az ünnepségen

A Nemzeti Színház több vezető művésze, köztük Garas Dezső, Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula és Sinkó László távol marad az október 23-i Kossuth téri ünnepségtől – mondta el Jordán Tamás igazgató tegnap.
Augusztusban az egész társulat örömmel vállalta a felkérést, mára azonban bizonytalanná, kiszámíthatatlanná vált, hogy mi fog történni október 23-án a Kossuth téren. A Nemzeti Színház meg akarja kímélni vezető színészeit attól, hogy olyan méltatlan, megalázó helyzetbe kerüljenek, amit aztán szégyellnie kell a művészeknek, a Kossuth téri közönségnek, a televíziónézőknek és a színháznak – mondta Jordán Tamás.
„ Mi egy olyan megemlékezésre készültünk, ahol párthovatartozástól függetlenül, együtt, méltósággal ünnepelhet a nemzet egésze. Mára ez veszélybe került. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a Nemzeti Színház társulati szinten nem vesz részt a megemlékezésen” – mondta az igazgató.
Lesznek viszont olyanok, akik vállalják a nehézségeket és fellépnek az ünnepségen. Így például Kulka János, Hollósi Frigyes, Molnár Piroska, Fullajtár Andrea és jómagam – közölte az igazgató.
„ Ez egy szubjektív dolog. Teljes mértékben megértem azokat, akik jelen körülmények között elhárítják a felkérést, én magam azonban úgy érzem, hogy nagyon sok közöm van ’56-hoz, és kell hogy mégis megpróbáljak valamit tenni az ünnep érdekében” – tette hozzá Jordán Tamás. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi nyolcadik lett Portugáliában

Talmácsi Gábor a nyolcadik helyen végzett a 125 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság… Tovább olvasom