Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Másfélszeresére nőtt a feketemunkásokat foglalkoztatók száma

Egy év alatt másfélszeresére nőtt azon vállalkozások száma, amelyek be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztattak - írja a Népszabadság.
A lap csütörtöki számában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatására hivatkozva arról számolt be, hogy míg 2011-ben 2741 munkáltatónál találtak az ellenőrök feketén dolgozókat, idén október 19-ig már 4152 ilyen esetet regisztráltak.

A cikk szerint az érintett munkáltatók milliárdos nagyságrendű károkat okoznak a költségvetésnek: tavaly csaknem 1,1 milliárd, egy évvel korábban pedig mintegy 1,3 milliárd forint nettó adókülönbözetet állapított meg az adóshatóság a be nem jelentett alkalmazottak foglalkoztatását feltáró ellenőrzések során.

Olvasóink írták

 • 6. istvang58 2012. november 15. 10:48
  „Aki munkával akar pénzt keresni, az legjobb, ha kirántja a kezét a biliből és boldogan felkiállt-jajj de jó, hogy felébredtem.”
 • 5. Qllancs 2012. november 15. 09:44
  „Milyen meglepő ???
  Nem gondolkoznak odafennt vajon miért ???Agyatlan, töketlen bolondok !
  Mert minden megtermelt ..kifizetett 100.- ra--193 .-ft adót tettek !!!
  Válság van ! Örül a nép ha van munkája, fizetése !Már az sem érdekli az embereket , hogy dolgozik napi : 8-10-12 órát és nincs bejelentve , v. csak 4 órában. A vállalkozó meg fizesse a sok adót ..abba a feneketlen hórdóba ..amit a kurmány elpazaról !!! Hülyének nézik az embereket !!!!”
 • 4. Kraivan 2012. november 15. 08:39
  „Megsúgom h már feketén se lehet megélni. Se alkalmazottként, se cégként.

  Amit bezzeg a többezret foglalkoztató cégek csinálnak, az "szabályos". Raktárosmunka bejelentette "áruellenőrként 8 órában", a valóság meg havi 240. Perekedni és sztárjkolni? Szép és jó, de abból ki lakik jól?

  Amit bezzeg az állam tesz az legális és törvényszerű. Fizetés 56%a levesbe, egy cég nyereségének 70%a levesbe, mindezért cserébe NAV ellenőrök és többedrendű bírságolás jár, hisz az ellenőrző szervek nem abból élnek h tanácsot adnak, hanem sarcoltatnak bármire amit épp meglátnak.

  A kormány lopása nemzeti összefogás címen az bezzeg normális. Az ország vagyonának 70%a adó formában benyelnek, és cserébe csak nyomort és hanyatlást látni, miközben hazudnak és olyan propagandát nyomnak le az emberek torkán h jólét van, csak nem hisszük el.

  Őket ki fogja ellenőrizni?
  Mellékesen melyik az az állami szerv ahol rendesen bejelentve van mindenki?
  Bár most h az elmúlt évben legalizálták a szürkemunkát már statisztikailag fehéredett a nyomor.”
 • 3. macusnéni 2012. november 15. 08:23
  „Röhejes amit ez a kormány véghez visz.Egekbe az adók fizetés sehol,akkor mit várnak,hogy aki csak teheti feketén foglalkoztat,mert nem tud máshogy létezni. Most elhúzta a mézes-madzagot a kistelepüléseknek,hogy kifizetik az adósságukat.ezzel készülnek a szavazásukra,hátha ezek majd rájuk szavaznak.Aki elment külföldre dolgozni annak eszébe se nincs visszajönni.Se 5 év múlva se 10.Van munkahelye amiből rendesen meg tud élni,gyereket nevelni,ide minek jönne a nyomorra,a népkonyhára.Elképzelik ezek,mint Móricka a világ háborút! Ki veszi már be ezt a maszlagot? az aki elvonult Őket éltetni az Élet menete sorban.Itt épp eszű ember már nem hisz.Hinni a templomba kell,”
 • 2. KamuNeni 2012. november 15. 08:10
  „Nem okoznak milliardos karokat hanem milliardos hasznot okoznak. Miert? Mert munkat adnak embereknek akik aztan elkoltik azt a kis penzt amit keresnek igy belefolyik a gazdasagba. Ezek mindent visszafele szamolnak. Nincs ott karrol semmi szo.

  Hajra "fekete" munkasok igy tovabb. Semmi rossz nincs abban hogy munkat adnak. Kituntetni kellene oket nem buntetni.”
 • 1. Kicsinyuszi 2012. november 15. 07:40
  „Komolyan ezen miért is kell csodálkozni?
  Fityesz teljesen tönkreteszi a vállalkozókat, a munkáltatóra olyan szintű adókat rónak, hogy az már egyszerűen röhejes. Lehet hülye példa, de pl. a kisboltok kb. 90%-át is tönkre fogják tenni, és már most tönkre is tették. Az adók egyre magasabbak, a fizetés röhejesen alacsony, az árak ( épp az adó miatt IS ) az egekben. Amikor 60-70 ezer forintot visz haza egy átlag ember, amiből min. 10 ezer forint körül van a bérlet, amit sok helyen meg sem térítenek, (autóról ne is beszéljünk most), emellé párosul a röhejesen magas rezsi, ( és akkor ne beszéljünk a Tigázos görény banda akcióiról ) akkor mégis mi a fülemet várnak? Hogy majd mindenki nagy mosollyal az arcukon mindent szabályosan csinál? Hát akkor a munkáltatók jó nagy része le is húzhatná a rolót. Ennek az egésznek (részben) a kormány az oka, ahelyett, hogy építene, csak rombol mindenütt, tönkreteszik a vállalkozókat, és mindenkit aki ebben az országban él.
  Ébresztő emberek!! Mikor ébredünk már fel? Ezek után sem kell csodálkozni, hogy aki tud menekül külföldre...és jól is teszik! Igen, ez a Haza, itt élned, s halnod kell...kivéve amíg ez a kizsákmányoló kormány van hatalmon!
  Röhejes Orbán nyilatkozat, 5-10 múlva majd eléri, hogy a mostani kint élő magyarok hazajöjjenek...Kérdem én hogyan, és miért jöjjenek haza? a lassan 28%-os adóra? Arra, hogy egyre többet dolgozik az ember, mégsem kap több fizetést? A mobiladóra? A röhejes fizetésre? Az alacsony életszínvonalra? A mostani fiatalok 5-10 év múlva élnek majd mint Marci hevesen, olyan helyen és házban, ami itthon csak egy álom marad...
  Fityesz, TAKARODJ!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

8 lakót költöztettek ki egy kigyulladt kétszintes házból

100-200 négyzetméteren lángolt egy egy lakóépület tetőszerkezete csütörtök a főváros XIII.… Tovább olvasom