Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

MSZP: ne tegye tönkre a kormány a civil szférát!

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy ne tegye tönkre hét év sikeres együttműködését a civilekkel, ne kobozza el a nonprofit társadalmi szervezetektől az életben maradásukhoz szükséges, törvényben garantált pénzt és ne fossza meg őket jogosítványaiktól.
Szabó Imre szocialista országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "a forradalmi jövő a civil életben is elkezdődött".

Emlékeztetett arra: 2003 óta az előző kormányok a legnehezebb pénzügyi helyzetben is megőrizték a nonprofit szféra hétmilliárd forintos pályázati keretét. Felidézte, átlagosan a pályázatok 85 százaléka nyert el támogatást.

A volt környezetvédelmi miniszter szerint ellehetetleníti a civil szférát a következő év, mivel a 2011-es büdzsé tervezetében fele akkora, 3,6 milliárd forintos keret szerepel erre a célra, ráadásul ebből csak 1,8 milliárdot garantál a költségvetés, a többiről év közben a kormány döntene.

Szabó Imre példa nélkülinek tartja a csökkentés mértékét.

A szocialista politikus sérelmezi azt, hogy a kormány csorbítani akarja a civil szervezetek jogait azzal, hogy megszűnne a nagyberuházásoknál a jogorvoslati eljárás indításának a lehetősége.

Kifogásolta azt is, hogy a tervek szerint jövőre a civilek nem kapják meg a kormánytól az egyszázalékos adófelajánlás ugyanolyan nagyságrendű kiegészítését.

Olvasóink írták

  • 2. achilleus 2010. november 12. 09:23
    „Szabó Imre - megint egy olyan személyiség, akinek a tevékenysége, amikor pozícióban volt, egyenlő nullával. Kár, mert tehetett volna az ország érdekében. Én nem maradt utána semmi.”
  • 1. történész 2010. november 11. 16:53
    „Lázár már igazi miniszterelnöki stilussal rendelkezik és igaza van,Orbán ne olyan törvényt hozzon amből ő mentességet kap, azaz ő és barátai ne fizessenek a gusztustalanul felvett milliói után 98%-os adót .ha kell fizetni akkor 89-től mindenki fizessen ORBÁN is..ha törvény akkor reá is vonatkozzék.

    Orbán Viktornak így 3 és fél millió forintot kellene fizetnie. A miniszterelnök szóvivője szerint a kormányfő mindig a hatályos törvények szerint fizet adót. Márpedig a törvény szerint nem kell fizetnie különadót. A Bajnai-kormány leköszönt minisztereinek viszont igen - számolt be az RTL szerda esti híradója.Orbán Viktor 2002-ben átadta a stafétabotot utódjának, Medgyessy Péternek. A miniszterelnök nem távozott üres kézzel: ő és kormánya tagjai összesen csaknem 40 millió forint végkielégítést és szabadságmegváltást vettek fel. Ebből húszmilliót most vissza kellene fizetniük, ha rájuk is vonatkozna a 98 százalékos különadó. De nem vonatkozik, mert csak öt évre visszamenőleg lesz érvényes. Így módosítaná a törvényt a parlament. Lázár János szerint azonban a korábbi Orbán-kormány tagjainak el kellene gondolkodniuk a dolgon.

    A többi miniszterek loptak mert ő hozott egy olyan törvényt,hogy neki és haverjainak nem kell fizetni..nem cézári stílus...így akar népszerű lenni ?? FIZESSEN Ő IS !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: új közteherviselési modellt kell kialakítani

A közteherviselés új modelljét kell létrehozni hosszabb távon - mondta Orbán Viktor. Tovább olvasom