Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Nem gyilkosság, baleset okozta Diana halálát

Megalapozatlanok a walesi hercegnő halálával kapcsolatos összeesküvési állítások – közölte tegnap a Diana életét kioltó, csaknem egy évtizeddel ezelőtti párizsi autószerencsétlenség brit rendőrségi vizsgálatának vezetője.
Lord John Stevens, a Scotland Yard volt főparancsnoka, aki személyesen ismertette Londonban a vizsgálatról elkészített 871 oldalas jelentés fő megállapításait, kijelentette: nem volt olyan konspiráció, amely a hercegnő vagy a vele utazók meggyilkolására irányult volna; tragikus baleset történt. Lord Stevens ezzel cáfolta azokat az összeesküvési elméleteket, amelyek szerint Diana és akkori barátja, Dodi Fayed a brit titkosszolgálat merényletének áldozata lett, és megerősítette a francia vizsgálat eredményét, amely már három évvel ezelőtt szintén balesetnek nyilvánította a történteket. Közölte: Henri Paul, Dianáék francia sofőrje a baleset idején a tűréshatárt kétszeresen meghaladó mértékben volt ittas, és a helyszínen érvényben lévő sebességkorlátozás kétszeresével, mintegy 100 kilométeres sebességgel hajtott. A brit vizsgálat vezetője kijelentette azt is: a walesi hercegnő nem volt terhes a baleset pillanatában. A vizsg álat során bizonyosságot nyert az is, hogy

Diana nem volt Dodi Fayed jegyese, és „erre nem is készült”.
Mohamed Fayed már a Stevens-jelentés csütörtöki közzététele előtt bejelentette, hogy annak megállapításait nem fogja elfogadni, ha a vizsgálati eredmény balesetnek minősíti fia és Diana halálát. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vizitdíj megszüntetheti a hálapénzt?

Tovább olvasom