Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Pannonhalmi fesztivál minden nemzedéknek

Három napig negyven, nagyrészt ingyenes programra várják a vendégeket a III. Pannonhalmi Generációk Találkozása Fesztivál szervezői. A 16 millió forintos költségvetésq rendezvényhez a kistérség tizenegy települése csatlakozott.
Minőségi szabadtéri programokat, többek között kiállításokat, hangversenyeket, harminc népmqvész portékáival népmqvészeti vásárt, kellemes családi időtöltést ígérnek a szervezők Pannonhalmán, az április 28-án kezdődő hosszú hétvégére. A tegnapi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Generációk Találkozása olyan regionális fesztivál, amelyhez a kistérség tizennyolc településéből tizenegy csatlakozott, de az eddigi, idegenforgalmi és kulturális hagyományoknak megfelelően képviselteti magát Bábolna, Komárom, Herend, Pápa és Győr is.
Száraz Lajos, a szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy a negyven program gerincét az élő zenei produkciók jelentik. Idén fellép Pannonhalmán a Hot Jazz Band, a Republic, a 100 Folk Celsius együttes és Charlie egy nagyzenekarral, de tapsolhat a közönség a Royal Tánczenekar, Emilio, valamint a világhírq gitármqvész, ifj. Pusztai Antal koncertjén is. Közel ötven szereplővel mutatja be április 29-én a veszprémi Pannon Várszínház a „Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról” címq klasszikus darabot. Továbbá gondoltak azokra is, akik a bensőséges beszélgetéseket, tárlatokat szeretik, őket kávéházi „elmélyülésekre”, mqvészeti kamarakiállításokra várják, de aki a helyi gasztronómia különlegességeivel, vagy éppen az időszerq divattal akar megismerkedni, annak is friss élményt ígérnek a szervezők.
Idén újdonságnak számít a borutca és a fesztiváléttermek sora, ahol a rendezvény három napján a vendégeket fesztiválmenüvel várják. Száraz Lajos szavaiból kiderült: a programokat úgy szervezték, hogy valóban minden nemzedéket megszólítsanak. Megemlítette azt is, hogy a három napra fesztiválkártya igényelhető, amellyel a programokon és az éttermekben kedvezményt kaphatnak a vendégek.
A programokról a www.pannonhalma.hu honlapon és a Pándzsa Klub honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demonstrálnak a soproni hívek

A szombati, REAC elleni bajnokin demonstrációra készülnek a soproni szurkolók, így fejezve ki… Tovább olvasom