Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Rosszabbul élnek

a családok

A dupla családi pótlék visszásságairól és a családtámogatási rendszer igazságtalanságairól beszélt tegnap Firtl Mátyás, aki kérte Gyurcsány Ferencet, hogy térítse meg a családoknak, amit elvett tőlük.
– A Medgyessy–Gyurcsány kormány elvette a 13. havi családi pótlékot, a rendszeres gyermekvédelmi támogatást, a 13. havi rendszeres gyermekvédelmi támogatást és a gyerekek után járó adókedvezményt, így a családok rosszabbul járnak – mondta tegnapi tájékoztatóján Firtl Mátyás, a Fidesz soproni képviselőjelöltje, majd példákkal támasztotta alá a nézetei szerint igazságtalan rendszert.
– Hiába állítják a szocialisták, hogy megduplázták a családi pótlékot, a többi járandóság megvonásával nemhogy jobb, de sokkal rosszabb helyzetbe kerültek az emberek. Januártól a kormány a magzatok után járó támogatásokat is megszüntette, eddig ugyanis a negyedik hónaptól a magzatok után is járt adókedvezmény.
Eszerint az első gyermekét váró családtól a kormány havi 18 ezer forintot, a másodikat váróktól havi 24 ezer forintot vett el.
A veszteség a nagycsaládo- soknál a legnagyobb: a harmadik gyermek esetében már havi 30 ezer forint lett volna az adókedvezmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Tamás fogadóórája

Nagy Tamás, az MDF országgyűlési képviselőjelöltje pénteken délután fél négytől fogadóórát tart a… Tovább olvasom