Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Schmidt Péter is indul

Schmidt Péter alpolgármester, Sziget és Pinnyéd önkormányzati képviselője is indul polgármester- jelöltként Győrben. A politikus összefogásra hívta fel a győrieket.
Kampánya jelképét, egy szál napraforgót kapott Schmidt Pétertől minden újságíró a sajtótájékoztatón. A politikus ezt a következőképpen magyarázta: ahogy a virág szirmai körbeveszik a középső, virágporos részt, amiből majd a „termés” lesz, úgy veszik körbe a győri polgárok a várost és a város vezetését, s az összefogásból születnek a döntések. Az alpolgármester pontosan két hónappal az önkormányzati választás megrendezése előtt jelentette be, hogy független polgármesterjelöltként indul.
„ Szeretnék tenni Győrért. Függetlenségem előnyt jelent, mert így pártérdekektől függetlenül dolgozhatok. Mindkét politikai oldal elfogad, ami fontos tényező lesz a munkámban” – fogalmazott Schmidt Péter. Szerinte közigazgatási gyakorlata, nemzetközi kapcsolatrendszere feljogosítja a pozícióra, és lehetővé teszi azt is, hogy megválasztása esetén egy napot se kelljen várnia, azonnal munkába tudjon állni. Hozzátette: képviselősége, alpolgármestersége során az önkormányzati apparátus és az intézmények dolgozói is elfogadták személyét.
A politikus kritikával is illette a baloldali városvezetést. Úgy vélte, ugyan Balogh József polgármester sínre tette Győrt, amely erős háttérrel és alapokkal rendelkezik, de a világ valahogyan elment mellette. Megjegyezte, tőle is sokan kérdezik, a város – például Debrecennel, Péccsel ellentétben – miért nem tudja kihasználni értékeit. „Menedzserszemlélettel vezetném Győrt, minden győrivel összefogva” – hangsúlyozta. Ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén ötletvonalat működtet, s a lakossági javaslatokat egy grémiummal minden hónapban kiértékeli és beépíti a döntésekbe.
A Kisalföld kérdésére elmondta, önkormányzati képviselőjelöltként is kíván indulni Szigetben és Pinnyéden. Kijelentette azt is: indulását komolyan gondolja, senkinek a javára nem fog visszalépni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Honvédségi logisztikai központok

Az országban működő logisztikai központokból tíz vonható be a honvédelmi feladatok ellátásába. Ezek… Tovább olvasom