Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Sólyom László mond beszédet a Gyász téren

Sólyom László köztársasági elnök mond ünnepi beszédet az 1956. október 26-i mosonmagyaróvári sortűz ötvenedik évfordulóján a Gyász téren. A rendhagyó megemlékezésen kiemelt szerepet kap az egykori határőrlaktanya is, melyből emlékhelyet fognak kialakítani.
Mosonmagyaróvár képviselő-testülete döntése értelmében egy főállású alpolgármester, Nagy István segíti a városvezetőt. – Az ismerkedés és a hivatal működésének áttekintése mellett fontos és örömteli feladatunk készülődni az 1956-os mosonmagyaróvári események méltó megemlékezésére. Az ötvenéves évforduló megünneplése kiemelt fontosságú esemény. Ezt jelzi az is, hogy az ünnepi program részeként Sólyom László köztársasági elnök is részt vesz az október 26-i ünnepségen és beszédet mond a Gyász téren.
– Az ötvenéves évfordulóról méltó módon kívánunk megemlékezni, bevonva ebbe az ipartelepi egykori határőrlaktanyát, hiszen ez volt az 1956-os mosonmagyaróvári sortűz színhelye. A laktanya előtti sortűzben életüket vesztett áldozatok nélkül ma nem lenne Mosonmagyaróvár ugyanaz a város, nem élhetnénk most demokráciában, szabadon. Az utódok hálával tartoznak e bátor tettért, ezért is fontos kellő módon emlékeznünk az ötven évvel ezelőtti eseményekre – hangsúlyozta Nagy István.
(A Kisalföld kezdeményezte elsőként, hogy az egykori határőrlaktanya kerüljön a város kezelésébe, s ott 1956-os emlékhely és dokumentációs központ létesüljön. )

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az istennő, a gésa és a sportos kislány

Az idei sminktrendek között többféle stílus közül lehet választani: alkattól és alkalomtól függően… Tovább olvasom