Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Újraéledő kapcsolatok

Egy hordó kékfrankossal köszöntötte Walter Dezsőt Peter Vargyas, Fertőmeggyes polgármestere annak alkalmából, hogy a jövőben felelevenítik a régi kapcsolatokat, és közös programokkal hozzák közelebb a két települést egymáshoz.
– Fertőmeggyes (Mörbisch) hosszú időn keresztül szállított bort a tőle csupán 14 kilométerre található Sopronba, ahová ma harminc kilométeres kerülővel lehet eljutni – mondta tegnap Peter Vargyas, a burgenlandi település polgármestere, amikor Walter Dezsőhöz látogatott a régi kapcsolatok felelevenítésének céljából. A mörbischiek egy hordó kékfrankossal ajándékozták meg soproni házigazdáikat. – Célunk az elválasztott régi kereskedelmi út újbóli összekapcsolása. Közös lehetőségeket kutatunk a turizmus, a bor és a kultúra területén. 2007-ben, miután Magyarország is csatlakozik a schengeni egyezményhez, a borászok kölcsönös meghívásával és a Mörbisch és Fertőrákos közötti útszakasz fejlesztésével tovább kívánjuk javítani az együttműködést. Amit 1921-ben a határokkal elválasztottak egymástól, azt most újra felépíthetjük, így ismét gyümölcsöző gazdasági kapcsolat épülhet ki.
– Sokoldalú partnerséget vettük tervbe, amelyben szerepel például a meggyesi víziszínpad és a Fertőrákosi Barlangszínház programjának összehangolása – tette hozzá Walter Dezső. – Sopron 2007 után visszakaphatja kiemelt regionális szerepét, és szeretnénk az egykor Sopron vármegyéhez tartozó településekkel jó viszonyt kiépíteni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy dúla születése

Egyre többen szülnek dúla, azaz "civil" segítő asszony bevonásával, aki megkönnyíti a nehéz órákat. A dúla olyan szülési tapasztalattal rendelkező nő, aki folyamatos fizikai, érzelmi és informatív segítséget nyújt az anyának a szülés előtt, alatt és után. Auxner Beatrix Győrújbaráton él, főállású édesanya, képzett szülésznő és dúla. Már lánykorában elhatározta, hogy nagy családja lesz. Tovább olvasom