Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

A 2013-as büdzséről tárgyal ma a Fidesz-KDNP-frakció

Mai ülésén a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója a jövő évi költségvetési törvényjavaslatról tárgyal.
Banai Péter Benő: a 2013-as a stabilitás és a szerkezetváltás büdzséje

A 2013-as büdzsé a stabilitás és a szerkezetátalakítás költségvetése - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes allamtitkára az Országgyűlés Számvevőszéki és Költségvetési   Bizottságában, a jövő évi büdzséről szóló törvényjavaslat hétfőn   megkezdett vitájában. 

Kifejtette: a jövő évi költségvetési törvényjavaslat 1,6 százalékos növekedéssel számol, az export növekedését  8,8 százalékra tervezi a kormány, a behozatal várhatóan 8 százalékkal bővül. A jelentős eurózónabeli bizonytalanságok miatt a költségvetést jelentős tartalékokkal állították össze, így például az Országvédelmi Alap tartalékát 100 milliárd forintban határozta meg a kormány. Az államháztartási hiány a GDP 2,2 százaléka lesz. 

Az egészségügyben a tervezett béremelések fedezetét a jövedéki   adók területén várható adóemelés nyújtja majd. 

Korábban

A jövő évi költségvetési törvényjavaslatról tárgyal mai ülésén a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója; a képviselőcsoport a munka világát érintő "megrendeléseket" is tett a kormánynak.

Az emelkedés költségvetésének tartja a 2013-as büdzséről szóló indítványt a Fidesz képviselőcsoportja - mondta múlt hétfői sajtótájékoztatóján Rogán Antal frakcióvezető, aki szerint a költségvetés ügyel arra, hogy a családoknak bevezetett kedvező támogatási rendszer és a kisvállalkozásoknak elindított adókedvezmények megmaradjanak, továbbá stabil keretet biztosít ahhoz, hogy a 2013-ban előttünk álló esetleges nemzetközi kihívásokat kezelni lehessen.

Pénteken, a Fidesz frakcióelnökségének rendkívüli ülése után, Rogán Antal ugyanakkor több, a munka világát érintő pozitív változtatást, a munkahelyteremtést és -megőrzést szolgáló intézkedést is "megrendelt" a kabinettől a jövő évi költségvetésben és adójogszabályokban.

Eszerint a kormánypárt védelmet kér a kabinettől az 55 év feletti, a 25 év alatti és a képzettséget nem igénylő munkakörben dolgozóknak, tehercsökkentést sürget az ötmillió forint alatti bevételű önfoglalkoztató mikrovállalkozásoknak, továbbá azt kéri, a kormány érvényesítsen területi elvet a beruházási adókedvezményeknél, a nehezebb helyzetben lévő régiókat segítve ezzel.

A frakcióvezető minderről tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt is, egyúttal kérte őt, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel együtt vegyen részt a hétfői frakcióülésen, és fejtsék ki a véleményüket, tudják-e támogatni ezeket az intézkedéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200 milliót csalt egy felszámolóbiztos

Csaló felszámolóbiztost fogtak a vámosok - közölte a NAV. Tovább olvasom