Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

A csatorna és az út is elkészül

Tizennégy éve küzd Kozák Sándor az Avar utcai szennyvízcsatorna- hálózat teljessé tételéért. Az utca néhány háza még nincs rákötve a hálózatra, addig pedig az útbur- kolatot sem újítják fel. Kiderült, idén kiépül a teljes gerincvezeték és az út burkolatot kap.
Tizennégy év után úgy tűnik, idén megoldódik az Avar utca szennyvízcsatorna-hálózatának problémája és pont kerülhet az útburkolat-javítás ügyének végére is. – 1993-ra nyúlik vissza a csatornaépítés története, akkor lakossági pénzből önkormányzati támogatással csatorna és gázvezeték épült – kezdi a történetet Kozák Sándor, aki közös képviselőként működött közre az ügyintézésben, de azóta is szívén viseli a környék közműveinek sorsát. – Az utca közepén egy körülbelül hetvenméteres szakaszon kimaradt a csatorna. Akkoriban ugyanis önkormányzati tulajdonú lakások voltak az ottaniak, és az önkormányzat elutasította az ezekre eső költség vállalását, mondván, nincs rá pénz. Azt tanácsolták, keressem meg a bérlőket, de persze ők is elzárkóztak a társulás elől. Ugyanakkor ezen a szakaszon az építkezések és vezetékfektetés miatt meghibásodott utat sem javítják meg, mondván, amíg nincs alatta csatorna, addig nem érné meg javítani. Szeretnénk, ha több mint tíz év után végre egységes lenne az utcában a csatornarendszer, mert utána az utat is rendbe lehetne tenni.
Varga Gyula, a terület önkormányzati képviselője elmondta, a városi főmérnöktől azt az információt kapta, hogy ebben az évben elkülönítenek egy összeget, mely a csatorna teljessé tételét és az útburkolat javítását is tartalmazza majd. Mint mondta, a költségvetés összeállításakor figyelembe veszik az itt felmerülő lakossági igényeket, így az Avar utca egy másik, mintegy 120 méteres szakaszán is megépül a szennyvízcsatorna. Az engedélyezett tervdokumentáció már mindkét szakaszon rendelkezésre is áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laci imádja a spenótot, Anikó főz neki

Marsi Anikó spenótot főzött Palik Lászlónak. Az étel nem sikerült, de Laci egy szót sem szólt, csak… Tovább olvasom