Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

A Bajnai program bővülni fog

A Bajnai-kormány válságkezelő programja még bővülni fog újabb elemekkel, azonban azok már inkább szerkezeti átalakítások lesznek, nem pedig fájdalmas intézkedések - mondta kedden Bajnai Gordon miniszterelnök.
A kormányfő elmondta: a már ismertetett lépések végrehajtása mellett mindenképpen át kell alakítani a közösségi közlekedés rendszerét és finanszírozását, valamint többek között az oktatásban és az agráriumban is tervez változásokat a kabinet. Ez utóbbiban olyan támogatási rendszerben gondolkodik a kormány, amellyel az alacsony képzettségűeket lehet foglalkoztatni az alternatív energiaforrások előállításában.

Bajnai Gordon kedden Brüsszelből Bécsbe tartva beszélt arról is, hogy Magyarország számára az Európai Unió és a NATO nemcsak érdek, hanem "értékközösség" is, ezért szimbolikus jelentőséggel bír, hogy beiktatását követő első külföldi útja során találkozott az Európai Bizottság elnökével és a NATO főtitkárával is.

A kormányfő elmondta: terveik szerint Magyarországon a válságkezelő-program hatására a jelenlegi 54 százalékról 46-47 százalékra csökkenhet a juttatások teljes adóterhe.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2009. április 28. 21:16
    „"A libatolvaj bábkormányában a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli munkaügyi miniszter korábban - 2002 májusa és 2007 júniusa között - 461 ezer forintról 1 234 300 forintra emelkedett a havi illetménye. A tárca emellett 2006-ban több, mint 841 ezer forintos jutalmat is fizetett Kissnek. Az egyéb pénzbeli juttatások között szerepelnek a gazembernek 2003 és 2009 között kifizetett 13. havi bérek, egyéb költségtérítések és jutalmak összegei is.
    A Mazsihiszes Zoltai Gusztávval jó cimboraságban lévő Kiss Péter legjobb éve a 2006-os esztendő volt, amikor 1 711 574 forintos 13. havi juttatása mellett szabadságmegváltás címen több mint 7 millió 900 ezer forintot is fizettünk neki. 2003 és 2009 között minden évben járt neki a plusz egyhavi fizetés, de emellett "egyéb költségtérítés" megnevezéssel legalább kétszázezer forintos bevételt is lenyúlhatott. Kiss "jubileumi jutalom" néven tavaly mintegy 2.6 millió forintot tehetett zsebre, az idén pedig étkezési utalvány formájában már 154 ezer forint is ütötte a markát a szegény párának. A történelem szemétdombjára való MSZP alelnök 2002-ben 276 ezer, egy évvel később 131 ezer, 2007-ben pedig több mint 1 millió 300 ezer forint 13. havi illetményt kapott, valamint szabadságmegváltás címén 2 millió 400 ezer forint is járt neki. Mindezen bevételek mellett Kiss Pétert mint országgyűlési élősködőt az elmúlt években megillette a képviselőknek járó mindenkori havi tiszteletdíj is."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sertésinfluenza - hőkamerát telepítenek Ferihegyen

A ferihegyi repülőtéren regisztrálják lehetőség szerint a Mexikóból érkező utasokat, és javasolják… Tovább olvasom