Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

A baloldaliak elégedettebbek - töretlen az EU-ba vetett hit

Politikai beállítottság alapján jelentős különbség mutatkozik a magukat elégedettnek, illetve elégedetlennek vallók között Magyarországon - derül ki egyebek mellett az Eurobarométer tavaszi felméréséből, amelyet csütörtökön egy konferencia keretében ismertettek Budapesten.
"Magyar sajátosság", hogy a magukat jobboldalinak vallók kevesebb, mint fele elégedett az életével, míg a magukat baloldalinak vallóknál ez megközelíti a kétharmados arányt. Az újságíróknak átadott összefoglaló szerint az Eurobarométer felmérések sorozatában Magyarország lakói elégedetlenségükkel, pesszimizmusukkal, valamint az Európai Unióba vetett "kiemelkedő bizalmukkal" tűntek ki. Az Eurobarométer évente két alkalommal méri fel a tagállamokban a polgárok EU-val kapcsolatos kérdésekről alkotott véleményét, hangulatát. A most ismertetett tanulmány a 2007. év első félévében végzett kutatás eredményeit tartalmazza.

A felmérés szerint az életükkel való elégedetlenségben 2007 tavaszán is élen jártak a magyarok, ám a nemrég uniós taggá váló Bulgária polgárai még nagyobb arányban bizonyultak elégedetlennek, s ezzel átvették a "vezető helyet" Magyarországtól.

A magyarok pesszimizmusa mellett az EU-ba vetett bizalmuk is változatlan. A fél évvel korábbi felmérés adataihoz hasonlóan a magyarok közel kétharmada bízik az EU-ban. Ez meghaladja az összes uniós állam átlagát, ám a korábbi jelentős különbség már csökken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hónapja él egy hondurasi repülőtéren a múlt nélküli nő

Hondurasi hivatalnokok próbálják megoldani a rejtélyét annak a nőnek, aki egy repülőtéren él már… Tovább olvasom