Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

A becsületes munkára építenének

Folytatás az 1. oldalról.

– Drága magyar barátaim! – harsogta a mikrofonba a Hazám! Hazám! eléneklését követően Bede Fazekas Csaba. – Szép a hazáért meghalni, de még szebb élni! Orbán Viktor azt is elmondja nekünk, hogyan!
Ekkorra teljesen megtöltötték a Dunakapu teret az érdeklődők. A vendég köszönettel kezdte beszédét, amiért a győri választók 1998-ban mindhárom körzetben a Fidesz jelöltjét juttatták a parlamentbe. Idei programjukra térve hangsúlyozta: azt akarják, hogy hazánkban a spekuláció helyett ismét becsületes munkából lehessen becsületesen megélni. Ehhez új gazdaságra, új államra és új politikára van szükség.
Az új gazdaság lényege, fogalmazott, hogy 100 forint befektetéshez ne kelljen 150 forint hitelt felvennünk, mint napjainkban. „Ilyet már láttunk 1990 előtt – mondta a szónok –, a végére nulla forint maradt a nyugdíjalapban, mert elvitték az adósságok. A külföldi befektetők támogatása, a hitelfelvételek helyett tehát a magyar kis- és középvállalkozások megerősítésére, Új Széchenyi-tervre van szükség” – hangsúlyozta.
Orbán Viktor szerint új állam is kell, amely szolidáris a polgá- raival. Olyan állam kell, amely nem szövetkezik össze ellenünkben a monopoltőkével, hanem megvédi például a magyar egészségügyi vagyont a privatizátoroktól, hogy ne kelljen egy mandulaműtétért 300 ezer forintot fizetni. Olyan állam kell, mondta, amely megvédi a termőföldet a külföldiektől, hogy a magyar embernek ne kelljen hontalan földönfutóvá lennie hazájában.
– Új, szavahihető politikára is szükség van – utalt a szónok a gáz-, gyógyszer-, villanyárakról elhangzott korábbi ígéretekre –, amelyben a politikusok anyagi felelősséget vállalnak ígéreteikért, a költségvetésért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz százalékkal nőttek a nettó bérek

Tovább csökkent a megyei élelmiszeripar teljesítménye, folytatódott az ipar létszámvesztése. A… Tovább olvasom