Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

A belügyminiszter felülvizsgáltatja a szórakozóhelyek üzemeltetési gyakorlatát

Budapest - Pintér Sándor belügyminiszter utasította a rendőrség, a katasztrófavédelem és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság vezetőit, hogy haladéktalanul vizsgálják felül a szórakozóhelyek üzemeltetési gyakorlatát, az azokat szabályozó jogi hátteret.
A Belügyminisztérium sajtóosztálya ezt azután közölte az MTI-vel, hogy a belügyminiszter vasárnap meghallgatta a rendőrség, a katasztrófavédelem és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság jelentéseit a szombat éjszaka történt, három halálos áldozatot követelő tragédia körülményeiről.

A belügyminiszter által vezetett értekezlet jelenleg is tart - közölte a tárca sajtóosztálya este fél nyolckor.

A közlemény szerint "a jelen ismeretek alapján a tragédia bekövetkeztében fontos szerepet játszott a jogszabályok súlyos áthágása, azok be nem tartása".

A Belügyminisztérium őszinte részvétét nyilvánítja a tragédiában elhunytak családjainak - zárta közleményét a szaktárca.

A Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen szombat éjszaka, eddig tisztázatlan körülmények között, a diszkóból kiáramló tömegben pánikhangulat alakult ki, s ennek során három fiatal lány életét vesztette.

Olvasóink írták

 • 8. azigazitrebitsch 2011. január 16. 22:25
  „"Biztos vagyok benne, hogy azonnali letartóztatásban részesülnének mind az üzemeltetők, mind a szervezők"
  Előzetesben vannak.”
 • 7. comment 2011. január 16. 22:04
  „Részvétem a hozzátartozóknak :(((
  Pszichikai feldolgozást a résztvevőknek!

  Az előttem szólóknak 101%-ig igazuk van, sajnos még most is az a trendi "mocskos kis hazánkban", hogy addig semmit se tegyen a hatóság, míg legalább életellenes tragédia nem történik. Akkor mi a fenének vannak? Utólag már lehet okosnak lenni, de az áldozat attól még a tepsiben marad :(((

  Feltételezem, ha a mélyen (alacsony szinten) tisztelt belügymniszer (úrnak semmi esetre nem nevezném) valamelyik nagyon közeli hozzátartozója lenne az egyik áldozat, azonnal cselekedett volna!!
  Biztos vagyok benne, hogy azonnali letartóztatásban részesülnének mind az üzemeltetők, mind a szervezők.....
  Nem kívánom semelyik illetékes elvtársnak, hogy családjában tragédia történjen, de sokkal gyakorlatiasabban tudnának dönteni, engedélyek kiadása-szabályok betartatása-büntetések kiszabása ügyében, ha saját bőrükön (sajgó lelkükön) éreznék a következményeket!

  Rengeteg ilyen terület van még mo-n, ami tüzetes és pártatlan kvizsgálást igényel még, az emberi és méltóságos élethez, sorolhatnám a példákat, de sajnos nem én kapom a mllákat ezért, hanem üresfejű, álmos, valakknek a valakije, aknek nem oszt nem szoroz, hogy rendben menjenek a dolgok....

  Szép álmokat mindenknek! (szerinetm az illetékesek nem is olvassák a kommenteket, hanem helyette is nyugodtan alsznak már....)”
 • 6. EAM 2011. január 16. 22:04
  „A belügyminiszter ur helyesen es idöben cselekedett.

  Ha összedöl a Parlament a Duna parton,
  felülfogja vizsgaltatni Budapest összes nagyobb közepületenek es muzeumainak
  üzemeltetesi gyakorlatat...!

  Nem hülye egy ember.”
 • 5. clarification 2011. január 16. 21:45
  „A ruhatárnál helyszínelés, és az a sok-sok rendőrautó, mind csupán az agyontaposás miatt?????? Pánik csak úgy.....nem hamarabb, nem később.....
  Szóval nagyon remélem napokon belül őszintén előállnak az igazsággal, mert akármilyen hülyének is gondolják a népet, azért a ködösítést átlátjuk. Legyen már végre rend! Tartsák be a szabályokat a szórakozóhelyek üzemeltetői, ne legyenek kiskapuk, és a cigányok csak kés nélkül menjenek szórakozni! Ha én kést találnék szórakozó helyen valakinél, BÁRKINÉL! biztos elkülöníteném, és elbeszélgetnék vele. Az a sok rendőrautó amelyiket most láttunk a nyugatinál mehetnének őrjáratozni hétvégeken, sorba a diszkókba, mint régen a mi városunkban volt! Akkor is voltak zűrök, és mindig a cigányok verekedtek, kötekedtek, és elrontották a jó hangulatunkat néha, de jött a rendőr+katona páros, bejöttek a táncolók közé, szétnéztek, köszöntek, és mentek tovább. Ez nyugalommal töltött el minket. Az oldalukon rádió, gumibot. Féltek tőle a verekedést kezdeményezők az biztos!
  Legyen már rend Pesten!!!!!!Remélem Pintér úr véget vet a tragédiákat okozó vétkesek szabad ténykedéseinek!”
 • 4. dodó 2011. január 16. 21:24
  „"A társadalmi megdöbbenés és jogos felháborodás, valamint a még túl sok tisztázatlan kérdés miatt követeljük, hogy a hatóságok semmiben se ködösítsenek, adjanak tiszta és világos válaszokat a hír- és közösségi oldalakon felmerült információkkal kapcsolatban. A Jobbik szerint sürgősen tisztázni kell, mi okozta a pánikot, a feltételezett felelősöket pedig - akár a szórakozóhely tulajdonosi, üzemeltetői oldaláról - előzetes letartóztatásba kell helyezni a nyomozati eljárás sikere érdekében" - írja a Jobbik közleményében.”
 • 3. dodó 2011. január 16. 21:21
  „Nemhogy arról nem olvasunk, hogy a tulaj, szervező, üzemeltető felelősségre vonása (és a bizonyítékok eltüntetése, a tanúk befolyásolása, a szökés-elrejtőzés lehetősége) miatt őrizetbevételek történnének, de még a kupi azonnali bezárása (engedélyt megvonni ugye nem kell) sem merül fel?????????????????”
 • 2. igazságkereső 2011. január 16. 21:05
  „Hogy ez megtörténjen -mármint a felülvizsgálat az illetékesek részéről - ahhoz három embernek meg kellett halnia! Miért van ez így nálunk Magyarországon,hogy haláleseteknek kell megtörténnie ahhoz, hogy valamit jog-és üzemszerűen működtessenek?”
 • 1. grossborn 2011. január 16. 20:45
  „még hogy tisztázatlan okokból..... akkor nem késeltek <moderálva> odabenn ugye?.... pfff”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civilek a multinacionális cégek elleni bojkottra szólítanak fel

Arra a 13 multinacionális cégre vonatkozna a bojkott, amelyek az EU-hoz fordultak a különadó miatt. Tovább olvasom