Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

A bérlet szerint botos, sánta minden nyugdíjas

Megfontolja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy változtat új, az időseket sértő, és már a Nyugdíjasok Országos Képviseleténél is bepanaszolt jelzésén, amely a korábbi "NY" megkülönböztetést elhagyva hajlott hátú, botos pálcikaemberként ábrázolja a szépkorúakat a kedvezményes nyugdíjasbérleten - számol be róla a szerdai Népszava.
A BKK arról tájékoztatta a lapot: minden esetben figyelembe veszi az új piktogramok kapcsán érkezett észrevételeket, azokat feldolgozza, és néhány hónap múlva a teljes rendszert felülvizsgálja. A BKK hangsúlyozta: az elemek tervezésénél nem állt szándékukban senkit megsérteni, nemzetközileg elterjedt mintákat vettek alapul. Mint felhívták a figyelmet, a bérleteken használt nyugdíjaspiktogramot a járműbelsőkben több éve használják az elsőbbségi ülések jelzésére.

Egy meglehetősen összetett fogyasztói, bérlethasználói csoportnál minden esetben kompromisszumokkal jár egyszerű és felismerhető jelképet találni. A nyugdíjasbérletek esetében a jogosultak köre kiterjed az előnyugdíjazási, nyugellátási és rokkantsági támogatás kedvezményezettjeire, így a nemzetközi sztenderdekben is szereplő, nyugdíjasokat jelölő, botos piktogram választása egyértelmű volt. A szimbólum része a BKK egységes utastájékoztatási vizuális rendszerének, melynek alapelemei a piktogramok - közölte a BKK.

Olvasóink írták

  • 2. Emberségetavilágnak 2013. február 27. 15:25
    „Jól megy ennek az országnak, hogy ilyen piszlicsáré dolgokon rugózik!”
  • 1. deszkás 2013. február 27. 09:40
    „A Vitézi Dávid anyukája. ÉS NINCS MINDEN NYUGDÍJASNAK BÉRLETE MERT NEM IS LEHET! Van erre egy szó:senior”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavonták az Arany Alkony működési engedélyét

A Népszabadság szerint az új fenntartóról külön végzésben rendelkeznek majd. Tovább olvasom