Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

A bérlő szerint volt engedélye a perkátai vágóhídnak

A bérlő szerint volt működési engedélye annak a vágóhídnak, amelyre szerdán csaptak le a rendőrök és a szakhatóságok képviselői a Fejér megyei Perkátán.
A telepet bérlő férfi azt is állítja: a rendőrök által a vágóhídon talált állati hulladékok elszállításra vártak, azok egy fehérje-feldolgozóba kerültek volna. A rendőrség szerint a férfi egyelőre gyanúsított, de védekezését az eljárás során előadhatja majd. A bűnösségét a hatóságnak kell bizonyítani, vagy ha ez nem lehetséges, a nyomozás végén meg kell szüntetni az eljárást.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, Perkátán szerdán csaptak le a rendőrök egy vágóhídra. A telep környékén több száz kilogramm állati hulladékot találtak, illetve egy hamisított pecsétet, amivel hatósági jelzéssel látták el a levágandó állatokat.

A telepet bérlő férfi a Független Hírügynökségnek vasárnap azt mondta, hogy a rendőrség közlésével ellentében a vágóhíd nem illegális, mert volt működési engedélye. A bérlő szerint senki nem mutatott neki olyan határozatot, amivel a működési engedélyt visszavonták volna. A telepen talált csontokról és egyéb hulladékokról elmondta: azok elszállításra vártak. A telepről a férfi szerint folyamatosan vitették el a hulladékot egy fehérje-feldolgozóba, erről papírjai is vannak.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a telep bérlője ellen egyelőre a hulladékgazdálkodás szabályainak megsértése miatt folyik az eljárás a szakhatóságok bevonásával. Az eljárásban minden körülményt megvizsgálnak és a bérlő - aki jelenleg gyanúsított az ügyben - előadhatja majd a védekezését. A bizonyítási kényszer a rendőrségé, az ügyet a nyomozás végén vagy a vádhatóság elé viszik, vagy megszüntetik az eljárást.

A telep bérlőjét védő ügyvédi iroda képviselője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a kérdéses vágóhidat nem csak egy bérlő használta. A telepen marhacsontokat is találtak, illetve néhány száz méterre onnan egy lopott teherautót is, de ezekhez nincs köze az ügyfelének. A telepen lefoglalt pecsét kapcsán az ügyvéd azt mondta, hogy az nem egy hamisított hatósági jelzés volt, hanem a szállítólevélhez tartozó bélyegző, amely azt igazolta, hogy a levágott sertéseket Ausztriából hozták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perel a Cozma-gyilkossággal összefüggésbe hozott nő

Rágalmazásért és becsületsértésért feljelentést tett a rendőrségen az a veszprémi nő, akit egy román országos sportnapilap összefüggésbe hozott a Cozma-gyilkossággal. Tovább olvasom