Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

A bírák ügyében nem hajlandó kompromisszumra Magyarország

Ha az Európai Bizottság nem fogadja el a magyar választ, akár az Európai Bírósághoz is fordulhat az ország - írta a Magyar Nemzet.
A bírók nyugdíjkorhatárával kapcsolatos kötelezettségi eljárásban Magyarország nem hajlandó további kompromisszumokra, és ha az Európai Bizottság nem fogadja el a magyar választ, akár az Európai Bírósághoz is fordul - mondta el egy meg nem nevezett kormányzati tisztviselő a Magyar Nemzetnek.

A lap a pénteki számában idézi a kormánytisztviselőt: "a bírók nyugdíjkorhatára ügyében nem készülünk további kompromisszumos javaslatokkal, ha kell, az Európai Bíróság előtt is megvédjük igazunkat".

A forrás a Magyar Nemzetnek nem tudta megerősíteni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök akár erre is célozhatott, amikor egy csütörtöki ünnepségen arról beszélt, a kormány ki fog tartani gazdasági céljai mellett, ugyanakkor mindenkivel tárgyal, és ha kell, "elmegyünk az oroszlán barlangjába is (...)".

A Magyar Nemzet ír arról is, hogy "csütörtökön este titokban hazánkba érkezett az Európai Bizottság négyfős tárgyalódelegációja". A lap értesülését Fellegi Tamás, tárca nélküli miniszter sajtóirodája nem kommentálta. Más forrásból a Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a delegációt a Miniszterelnökségnél fogadták.

A lap felidézi, hogy Olli Rehn, az EB gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnöke a Bruxinfo kérdésére megerősítette, folyamatosan tartják a kapcsolatot a budapesti kabinettel a Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárásokkal kapcsolatban. A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) pedig csak azután kezdheti meg a magyar kormány a tárgyalást, ha sikerül rendezni a vitát a bizottsággal.

Olvasóink írták

 • 10. bánki 2012. február 26. 12:36
  „Érdekes ! Az ötven éves tűzoltó ,,rázza " a lábát a 68 éves bíróval !

  Szép ország Magyarország !”
 • 9. bambinaXX 2012. február 26. 10:01
  „4, 5! Nekem is ez a véleményem.. és vajon továbbgondoltátok-e milyen "köröket" zavar a bírák korai(??) ny.díjazása??

  Mert senki ne legyen naiv, hogy azt gondolja, VALÓBAN bárkit is érdekel Brüsszelben, hogy nálunk hány évesen mennek ny.díjba a bírók!”
 • 8. újratöltve 2012. február 25. 14:00
  „Nem értem, mi a baja Orbánnak? 5-6 évvel ezelőtt Ö maga személyesen kérte az EU-t! Állítsák le a hazug magyar kormánynak a támogatások kifizetését! Most megteszik. Mi a gond?”
 • 7. Léni 2012. február 25. 13:17
  „A saját szempontjukból ez érthető. Úgy volna kerek az egész, ha a főügyészség, az AB, stb.
  mellé, besorolhatnák a bírói testületet is. Jó úton haladnak, mert a testület fő-fő egyszemélyes
  ura /úrhölgye/ már ki van nevezve, csak ez a demokratikus berendezkedésnek éppen a
  fordítottja. Amennyiben ez Orbánnak ér annyit, hogy az elmaradó IMF hitel és az egyre
  romló híre miatt az ország teljesen tönkremenjen, hát lelke rajta!
  Mi pedig megérdemeljük, mert hagyjuk!”
 • 6. klj-54 2012. február 25. 12:26
  „@5. igazságkereső
  Keményen mellé trafáltál!
  CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a kurucpolitikát büntetik Bruxellesben.
  Ha tetszik ha nem, de gondolom te is olvasod a FAZ-t, és mondjuk a The Washington Post kommentárjait.
  Mert ha igen, akkor tudhatod, hogy én azt írom amit kint írnak rólunk:(
  Tudod ez az én hazám is és el kell tűrnöm egy vélelmezhetően <önkéntes moderáció!> magát politikusnak vélő kormányfő ténykedését.”
 • 5. igazságkereső 2012. február 25. 11:41
  „#3. klj-54! Azért ennek az"intőnek" rendesen megágyazott Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök m ár azzal is, hogy hazudott az EB-nek küldött országjelentésben.Emlékeztetném, hogy maga Almunia akkori pénzügyi biztos hívta fel erre a hazugságra Gyurcsány Ferenc figyelmét és közölte vele, hogy végig figyelte az EB a magyarországi kormányzati tevékenységet, csak Gyurcsány és kormánya nem tudott erről! Gyurcsány Ferenc hazugságaira Almunia úr hívta fel a figyelmet és ezt egy az egyben le is közölte a Demokrata 2011. március 11.-i száma "Gyurcsányt az ájulás kerülgette" címmel. Javaslom enne kel és átolvasását, értelmezését és akkopr talán a sok mellébeszélő és itt megjelenő hsz-ek is eltűnnek.”
 • 4. kispacni 2012. február 25. 10:48
  „Semmilyen úniós jogot nem sért a birák nyugdíjkorának az általános nugydikorhatárhoz történő rögzítése. Azért rinyálnak a bírák, mert féltik a fizetésüket.
  2004-bne nagyon helyesen az egyetemi tanárok nyugdíkorhatárát is rögzíteni akrták 65 évben, de akkor a professzorok kisírták, hogy összeomlik a felsőoktatás nélkülük és lekerült a napirendről. Akkor is kizárólag a pénzről volt szó. Személyesen tudom mindezt töb érintett egyetemi tanártól. Nyugat-Európa legtöbb országában 65 éves korban ugy kihajítják a professzorokat az egyetemről hogy a lábuk nem éri a földet. Érdekes módon ellenük nem jár el az Únió.”
 • 3. klj-54 2012. február 25. 09:11
  „Az Unió nem kompromisszumot hanem az Uniós jog betű szerinti betartását várja el hazánktól!
  Kéretik mellőzni,a demagógiát és a Gyurcsányra való mutogatást, mert ezt az intőt Orbán Viktor személyesen harcolta ki magának.”
 • 2. legott 2012. február 25. 09:06
  „Miért ? Szted , meddig kellene még tűrni egy országnak a lealázást ? Hol volt a nagy EU , mikor a e-l <moderálva> 10%-ra (2006) "emelte" az éve költségvetési hiányt , vagy a tavarisi "nagyaszocijóléti "regnálásban 82 %-ra (2010)az államadósságot !?”
 • 1. pirosmedence 2012. február 25. 07:00
  „Viktornak nem elég, feszíti tovább a húrt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a balatonszárszói József Attila Emlékmúzeum

Az emlékmúzeummá vált balatonszárszói házban töltötte utolsó napjait a súlyos betegségből lábadozó… Tovább olvasom