Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

A bíróság felfüggesztette a Nap-kelte szerződést visszaállító döntést

Felfüggesztette a Fővárosi Bíróság a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány azon döntésének végrehajtását, amelyben a Nap-kelte szerződésének visszaállítására kötelezte a közmédiumot - áll egy, szerdán az MTI birtokába jutott végzésben.
A döntés addig érvényes, amíg jogerősen le nem zárul az ügyben folyó - Medveczky Balázs ügyvezető által az MTV ellen indított per.

A köztelevízió legfőbb szerve által hozott határozat bírósági felülvizsgálatáért a pert a gazdasági társaság, azaz a az MTV ellen kellett megindítani.

Szeptember 28-án mondta ki kétharmados többséggel a közalapítvány kuratóriumának elnöksége, hogy jogszabályba ütközik és érvénytelen a Nap-kelte szerződésének felmondása; "az elnökség kötelezi az alelnököt az eredeti állapot helyreállítására. Az ügyből keletkezett esetleges kárért az MTV Zrt. alelnöke felelősséggel tartozik" - állt több résztvevő tájékoztatása szerint a határozatban.

Három nappal korábban bontotta fel - ellehetetlenülésre hivatkozva - a Nap-kelte jövő év végéig szóló szerződését a Magyar Televízió; már aznap kibontakozott a vita a közmédium és a producer között, hogy ezt megfelelő módon tették-e, a kuratóriumi elnökségben pedig arról, hogy volt-e a lépéshez hatásköre az ügyvezető alelnöknek.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2009. november 25. 17:06
    „Nagyon örülök a Fővárosi Bíróság "Napkeltét" visszaállító Közalapítványi döntésének felfüggesztéséhez!Nem lehet a nézőket kizárni mindenből, Czeglédy Úrnak is illenék már végre betartani.Gyárfás és Lakat T.Károly Urak szerintem, nagyon jól elvannak a "Napkelte" nélkül is, összeszedtek Ők már annyit, hogy nem is kellene már talán engedni a további kaszirozást közpénzből! Lenyúltak már a köztelevíziónak adott állami támogatásból már annyit, hogy itt volt az ideje megálljt parancsolni!Műsoraik pedig egyre nézhetetlenebb, élvezhetetlen,régi kópiák felhasználásával tűztek műsorra nézhetetlenebbnél nézhetetlenebb műsorokat!Teljes megújulásra lenne szükség műsorstruktúrából és műsorvezetőkből egyaránt.Kérdezni nem mernek, a vendégek szinte "Grimm" mesékből adnak elő, ami már nagyon unalmas.Ez a rövid és sommás vélemény a köztelevízióról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megoldott a budapesti tömegközlekedés finanszírozása

A kormány - a fővárossal együtt - a jövő év januárjától is meg fogja oldani a budapesti… Tovább olvasom