Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

A bíróság kiüríttette a termet a Budaházy-perben

Az eljáró bírói tanács az ismétlődő rendzavarások miatt kiüríttette a termet az állam elleni bűncselekmény vádjával folyó Budaházy-per csütörtöki másodfokú tárgyalásán, a Fővárosi Ítélőtáblán.
Amikor a tanácselnök a több órája beszélő vádlottat arra kérte, hogy fogja rövidebbre nyilatkozatát, Budaházy ügyvédje, Gaudi-Nagy Tamás ezt a védelemhez való jog csorbításaként értékelte, míg a vádlott hallgatóság soraiban helyet foglaló hívei felzúdultak és hangosan tiltakoztak.

Ezután a bíró szünetet rendelt el, majd újabb egy órát adott a vádlottnak, aki egy korábbi tárgyaláson már csaknem fél napig elemezte a vád tárgyát képező, négy évvel ezelőtti írásait.

Budaházy György csütörtökön az ügyében eddig született három bírói döntés ellentmondásait sorolta. Délután már csak a sajtó képviselői hallgathatták a tárgyalást, amely október 1-jén Gaudi-Nagy Tamás és az ügyész perbeszédeivel, illetve Budaházy utolsó szó jogán előadott felszólalásával folytatódik. Az ítélőtábla az azt követő két héten belül hirdet majd másodfokú határozatot.

A csütörtöki tárgyaláson Budaházy többek között azt hangoztatta, hogy 2006 őszén nem az állam védte az alkotmányt, hanem a kormány a saját hatalmát. A vádlott szóvá tette, hogy az ügyében korábban született elsőfokú ellentmondó, felmentő, illetve marasztaló ítéletek még abban az objektív kérdésben sem egyeztek, hogy ő közvetlenül hívott-e fel erőszakos cselekményekre vagy sem.

"A bíróság még azt is az én nyakamba próbálta varrni, hogy 2006 őszén kiélezett politikai helyzet alakult ki, felerősödött a társadalom megosztottsága, és megjelent az utcai erőszak. Mintha erről is én tehetnék" - fakadt ki a vádlott.

A bíróság szándékai szerint csütörtökön megkezdődtek volna a perbeszédek, ám Gaudi-Nagy Tamás több órásra tervezett védőbeszéde miatt október 1-jére halasztották a tárgyalást. Budaházy ügyvédje, a jobbikos országgyűlési képviselő jelezte: védőbeszédében részletesen elemezni kívánja majd a 2006. őszi politikai helyzetet is.

Olvasóink írták

 • 12. tron 2010. szeptember 24. 14:04
  „ezeket most végig olvassák....a bizonyos emberek....inkább nem írok semmit....”
 • 11. KamuNeni 2010. szeptember 24. 12:54
  „Nem hiszem hogy bohocot csak akkor ha azok ugy veszik. Az igazsag szolgaltatas nagyon is felelos feladat es a demokraciaban mindenkinek joga van!!

  A vilag csak akkor tud jobb lenni ha azt a folyamatot valaki elinditja. Marpegid MO-n ez a folyamat le van allitva. A z allami vezetok ott lopnak csalnak ahol csak tudnak. Tudasuk az allam vagy akarmilyen vezeteshez is majdnem egyenlo9 a nullaval. A pokhendiseg-kivagyisag a vezer mujuk.

  Ennk a budahazinak jo a meglatasa csak nem volt eleg magas rangu tamogatoja. A terroristak itt az allami vezetok es ocsmany politikajuk. !!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 10. rt0831 2010. szeptember 24. 12:25
  „7. hozzászólás varadipal

  Szerintem bohócot csinálnak a bírákból és a bíróságból.”
 • 9. Mathiasking 2010. szeptember 24. 10:35
  „Más: a rendőrök nemcsak Magyarországon nem értik a viccet?

  Kétmillió forintnyi eurójába került egy rendőrnek Bécsben egy rekesz sör, pontosabban az, hogy nem büntetett meg egy tilosban parkoló autóst.

  A rendőr azt hitte, hogy egy kollégája kocsiját fedezte fel a tilosban, őt pedig nem akarta megbírságolni, ezért az ablaktörlő lapát alá egy cetlit tett, rajta azzal, hogy: "Ez egy láda sörödbe kerül!"

  A rendőr balszerencséjére az autó tulajdonosa - aki egyáltalán nem rendőr - komolyan vette a követelést, és elvitt egy rekesz sört még aznap a kerület rendőrségére. A 24 palack hamar szemet szúrt a rendőr felettesének, aki eljárást indított.

  A bíróságon a fiatal rendőr váltig bizonygatta, hogy ő csak viccelt követelésével és vissza akarta adni az egész rekesz sört az adományozónak. Hiába: megbüntették 7200 euróra.”
 • 8. szilléri 2010. szeptember 24. 09:07
  „6 Sima Erről beszélek ! A bűn az bűn - párt és faj semleges !”
 • 7. varadipal 2010. szeptember 24. 08:46
  „A cikk mindenről szól, csak arról nem, hogy a bíróság kiürítette a termet. Egy órás szünet elrendelése után a hallgatóság visszatérhetett, vagy sem?
  A bíróság főlé azonnal és pártatlan kontrollt kell helyezni, mert ami Magyarországon igazságszolgáltatás címen zajlik, az minden, csak nem egy pártatlan és független bírói testület tevékenysége. Megfélelmlített, hozzá nem értő és időhúzó elfogult és esetenként korrupt jogászok testületévé alakította az elmúlt húsz év az igazság kimondására és annak megfelelő ítéletek meghozatalára hivatott és felkent testületet.Reformot!!”
 • 6. sima 2010. szeptember 24. 08:32
  „Ezzel az erővel George Washington is terrorista volt a maga korában , az angolok szerint.
  Most viszont, ennek a terroristának a képe diszeleg a dolláron.”
 • 5. szekeres0803 2010. szeptember 24. 05:54
  „Milyen terroristarol beszeltek? Ez a per nagyon hasonlit az 50-es evek koncepcios pereihez!
  Ha valaki kinyitja a szajat, elmondja a velemenyet, es ezt nyilvanosan, tobb ezer ember elott, azt a rendszer nem nagyon szereti. Amirol Gyuri beszelt azt mostanaban elhalgatjak, mindegy mi az itelet, csak az a fontos,hogy egy ideig ne roluk beszeljenek. Budahazyt ismerve, ha valoban robbantani akart volna, akkor mar par majommal kevesebb lenne!”
 • 4. szilléri 2010. szeptember 23. 20:39
  „Szenes Hanna az angol titkosszolgálattól kapott kiképzést szabotázs akciókra.
  Jugoszláviába dobták le két társával. Siklóson a helyi csendőröknek feltűnt a cserpákjuk! Ennyi !

  Ságvári cionista mozgalomból átigazolt a kommunistákhoz. Szabadidejében a Gömbös szobor robbantásával és egy másik párt robbangatásával foglalkozott.

  Tűzharcban likvidálták.
  Szegeden iskolák vannak elnevezve róla.

  De ez már történelem!

  Fogjad fel optimistán.
  Gy. Ferenc és Budaházy még gugolhat együtt nagy nevű intézményünkben mint Rákosi és Szálasi !”
 • 3. szilléri 2010. szeptember 23. 20:15
  „Szenes Hanna és Ságvári is terrorista a Te logikád szerint ! Mellesleg szerintem is kedves Flex !”
 • 2. történész 2010. szeptember 23. 19:38
  „Erre a jövőben tudunk építkezni, el tudunk kezdeni készülni a kormányzásra, hiszen nem más a célunk, mint a váltópártja lenni a mostani kormánypártnak - fogalmazott Vona Gábor.

  Mivel szokássá kezd válni,hogy lecsukják már most az előző párt katonáit így érthető,hogy e fenti idézet tükrében nem mernek ítélkezni..”
 • 1. klj_54 2010. szeptember 23. 17:34
  „Nem értem (Dehogynem) a bíróságot.
  Már régen zárt tárgyalást kellett volna elrendelni!
  Vagy egy terrorcselekménnyel megvádolt személy több joggal rendelkezik, mint az általa terrorizált társadalom?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különleges színházi projekt a világhálón

Netkomédia címmel különleges színházi projekt indul: a közönség ötleteiből az interneten születik… Tovább olvasom