Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

A bíróság megszüntette Tiszaderzs polgármesterének jogviszonyát

Érdemben is megszüntette Tiszaderzs elöljárója, Herédy Dezső polgármesteri jogviszonyát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság - közölte az október 19-én született nem jogerős ítéletet ismertetve a település jegyzője szerdán.
Bóta Mihály emlékeztetett arra, hogy a megyei bíróság már szeptemberben, a per kezdetén felfüggesztette tisztségéből a polgármestert az ellene folyó elsőfokú eljárás befejezéséig, amely most zárult. Az ítélet ellen Herédy Dezső fellebbezéssel élhet, ha ezt megteszi, az ügy várhatóan a Debrecen ítélőtábla elé kerül.

A község képviselő-testülete az idén kora nyáron fordult keresettel a Szolnok megyei bírósághoz, kezdeményezve a polgármester jogviszonyának megszüntetését és kérve hivatalából történő felfüggesztését. A jogi lépést az elöljáró sorozatos törvénysértő tevékenységével Herédy Dezső egy másik perben is érintett, miután a Szolnok Városi Ügyészség megvádolta folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Bóta Mihály jegyző beszámolt arról is: a polgármester 2009. április elseje óta Abádszalókon lát el helyettesítő háziorvosi feladatot. Ezért jogkörét a pénzügyi bizottság elnökére, Fótosné Czeglédi Zsuzsannára ruházta át a tiszaderzsi képviselő-testület.

Herédy Dezső az ügy kapcsán korábban az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy az eljárás nem elsősorban az ő sorsát, hanem a választók akaratának tiszteletben tartását, a demokrácia egy szeletét teszi mérlegre. Éppen ezért nem kíván szélmalomharcot folytatni ellenfeleivel, bár az ügy valószínűleg elhúzódik a következő választásokig.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2009. október 21. 16:40
    „"...a polgármester 2009. április elseje óta Abádszalókon lát el helyettesítő háziorvosi feladatot..."

    Ha mellette országgyűlési képviselő, bizottsági elnök és tag, plusz tizenkilenc igazgatótanácsi és felügyelő bizottsági tag lenne, hat-nyolc magánvállalkozást és ügyvédi irodát működtetne, nem sérülne a demokrácia!
    De így??? Az ilyen álláshalmozót föl kell akasztani!
    Nem tudja ez az ember mi a demokrácia???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gépkocsi-feltörő bukott le Miskolcon

Mellékutcákban parkoló autók feltörésére specializálódott egy 23 éves férfi Miskolcon, tucatnyinál… Tovább olvasom