Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

A bíróságon elnézést kért a Fidesz rágalmazásáért a szocialista képviselő

Kaposvár - Elfogadta a szocialista képviselőjelölt bocsánatkérését, és visszavonta a becsületsértés miatti feljelentést Dér Tamás, a Fidesz kaposvári elnöke pénteken a Somogy Megyei Bíróságon, így a magánvádas eljárást a bíróság jogerősen megszüntette - közölte Vadócz Attila bírósági szóvivő az MTI-vel.
Mint mondta, a felek kibékítését célzó személyes - az eljárás rendjének megfelelően zártkörű - meghallgatáson Sőregi Zoltán, aki az MSZP egyik kaposvári önkormányzati képviselőjelöltje volt az őszi választáson, elnézést kért a megyei napilap internetes portálján (sonline.hu) megjelent, a Fideszt rágalmazó, lejárató hozzászólások miatt, Dér Tamás, a Fidesz kaposvári elnöke pedig elfogadta.

A történtekkel kapcsolatosan Mihalecz András (Fidesz), a kaposvári közgyűlés frakcióvezetője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: "a pénteki békéltető tárgyaláson bizonyosságot nyert, hogy a hozzászólások beküldésével megvalósult a nagy nyilvánossággal elkövetett becsületsértés". Hozzátette: a szocialista képviselőjelölt a tárgyalóteremben elnézést kért, hogy az irodájából rágalmazó tartalmú hozzászólás került fel a világhálóra. "Az ügyet ezzel lezártnak tekintjük" - áll a közleményben.

Dér Tamás, a Fidesz kaposvári elnöke az Egresi névvel még augusztusban a sonline.hu internetes portálra felkerült rágalmazó, a Fidesz lejáratását célzó hozzászólások miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során az kiderült, hogy a kommenteket Sőregi Zoltán ügyvédi irodaként is használt lakásából küldték, azt azonban nem tudták megállapítani, hogy ki írta a hozzászólásokat, mert a család másik két tagja is hozzáfért a számítógéphez.

A Fidesz frakcióvezetője közleményében kitért arra is, hogy "érdekes fejleménynek" tartják, hogy Lamperth Mónika - a kaposvári közgyűlés MSZP-s tagja - megjelenése óta "szaporodnak a rágalmazások, becsületsértések a kaposvári közéletben". Vitáik természetesen korábban is voltak az MSZP-vel, de ez a stílus nem volt jellemző - írta Mihalecz András. Hozzátette: "mi mindig is figyeltünk arra, hogy korrekt politizálás legyen a városban, és arra kérjük Lamperth Mónikát, hogy ő is tegyen így".

Olvasóink írták

  • 3. igazságkereső 2010. december 11. 15:04
    „"Kap két pofont, oszt jó napot",tehát ne mis ezzel kellene ennyit foglalkozni egy lap hasábjain akkor, amikor nálunk Magyarországon az emberek jelentős része már fizetést sem kap,munkanélküli ellátást sem kap, és még nyugdíjra nem jogosult mert 56-59 év közötti korosztályba tartozik! Sokkal inkább kellene odafigyelni a cégek felszámolóbiztosaira,mert pl.: a szegedi Délépítő Zrt felszámolása is 2007.június 6.-a óta tart a mai napig is talán, de a dolgozók a végkielégítésük összegeinek hátralevő részét még a mai napig sem kapták meg, és nagyon úgy néz ki, hogy talán ne mis fogják.Magyarországon ennek nagy hagyománya van,de jó lenne most már kormányzati szinten is odafigyelni -Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Miniszterelnökség -hiszen a felszámolóbiztosok többsége ügyvéd, bírói háttérrel!Mindeközben a munkanélkülivé vált embereket a szolgáltatók ( EDF Démász, szegedi Hőszolgálató Kft, GDF Suez Gázszolgálató,és sorolható lenne tovább!) ki-és lekapcsolással fenyegetik,holott önhibájukon kívül kerültek és kerülnek fizetésképtelen helyzetbe! Tehát feltétlenül itt van sürgős szükség segítségre és bizony jó lenne,ha Dr. Orbán Viktor miniszterelnök úr nem a nyugdíjasoknak írná meg levelét, hanem a szolgáltatók vezetőinek, hogy nagyobb önmérsékletet tanúsítsanak az ügyfelek felé és talán jó lenne ha fenyegetőzéseiket is abba hagynák, hiszen szolgáltatási áraik olyan árréssel kerülnek és kerültek megállapításra,hogy az átmeneti fizetésképtelenség helyzetébe került embereken is segíteni tudnának,ha akarnának!”
  • 2. deszkás 2010. december 11. 14:40
    „Igen ., hogy figyelnek.”
  • 1. achilleus 2010. december 11. 11:55
    „Figyelemre méltó hír.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordhoz közeli a belvízzel elöntött területek Békésben

Békéscsaba - Újabb területeket öntött el a belvíz Békés megyében, már megközelíti az 1999-es… Tovább olvasom