Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

A bíróságon tovább meccselnek

Több tárgyalás után még mindig nem született döntés az egykori Soproni Postás játékosainak ügyében. A kosarasok a három éve befejeződött, bajnoki és Magyar Kupa-ezüsttel zárult szezon után a szerződés szerint nekik járó pénzt követelik.

Kosárlabda

Bár jó pár bajnokság befejeződött azóta, van egy „mérkőzés” a női kosárlabdában, mely már évek óta megy. Igaz, nem a pályán, hanem a bíróságon. Az ügy a Soproni Postás játékosainak pere az annak idején a klubot üzemeltető, Lukács Zoltán által tulajdonolt gazdasági társasággal.
Mint ismeretes, a csapat a jelenlegi férfi szövetségi kapitány, Meszlényi Róbert irányításával a 2002/2003-as szezonban mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában ezüstérmes lett. A játékosok – bár volt szerződésük a klubbal – gyakorlatilag az egész szezonban társadalmi munkában érték el kiugró eredményüket, mivel fizetést nem kaptak. A lányok viszont nem hagyják veszni a pénzt, amelyért megdolgoztak. Ügyvédet fogadtak és pereltek. Azóta rövidebb-hosszabb időközönként „összejönnek” a felek a Soproni Városi Bíróságon. Ítélet azonban továbbra sincs.
A hét elején ismét találkoztak a tárgyalóteremben. Hétfőn a játékosok képviseletében Eördögh Edit és Russai Petra jelent meg, s ott volt Lukács Zoltán is ügyvédjével. A kedd délelőttöt – kis túlzással – a Soproni Városi Bíróság tárgyalótermében töltötte a mai sorsdöntő, Körmenden sorra kerülő, fehéroroszok elleni EB-középdöntőre készülő válogatott fele. A Soproni Postás keretének tagja volt ugyanis a jelenlegi válogatott Englert Orsolya, Fűrész Emőke és Papp Krisztina, valamint Fodor Csilla. Az akkori együttes meghatározó játékosai közül egyedül a családi okok miatt távolmaradó Ambrus Erzsébet nem tudott eljönni a tárgyalásra.
Nem jelent meg a gazdasági társaság első ügyvezetője, Mentes Bernadett sem, jelen volt viszont Lukács Zoltán ügyvédje társaságában Molnár Józsefné, a következő ügyvezető.
Ítélet azonban most sem született, jön az újabb „negyed” a tárgyalóteremben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyháziak a forradalomban és a megtorlás idején

Veres András szombathelyi megyés püspök pénteken Mosonmagyaróváron a Barankovics Akadémián 1956… Tovább olvasom