Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 6°C Még több cikk.

A BKV is sztrájkol csütörtöktől

Várhatóan csütörtökön a BKV dolgozói is sztrájkba lépnek. A munkabeszüntetés üzemkezdettől, azaz a hajnali óráktól délután egy óráig tart majd, és elsősorban a buszközlekedést érinti majd - tájékoztatott a sztrájkbizottság szóvivője miután a szakszervezetek tárgyaltak a közlekedési társaság vezetésével.
Nemes Gábor hozzáfűzte, hogy kedden és szerdán délután is tárgyalnak a BKV vezetésével. Abban az esetben marad el a sztrájk, ha valódi garanciát kapnak a társaság finanszírozási helyzetének megoldására.

A hétfői tárgyaláson sem született megegyezés a BKV-s szakszervezetek és a közlekedési társaság között, ezért a sztrájkbizottság a munkabeszüntetés mellett döntött. Várhatóan csütörtökön hajnaltól elsősorban az autóbusz ágazat területén lesz sztrájk. Ehhez csatlakozott a villamosvezetők és a trolibuszvezetők egy része, valamint a jegyellenőrök is - mondta Nemes Gábor.

A szóvivő bízik abban, hogy a mindeddig hiányolt valódi garancia a BKV finanszírozását illetően megérkezik a sztrájk előtt. Ehhez azonban az önkormányzat és a kormányzat beavatkozása elengedhetetlen - fogalmazott.

A BKV-nál működő érdekképviseleti szervek hiányolják azt is, hogy korábban a sajtóban megjelent 40 milliárdos kormányzati támogatásról nem kaptak a kormányzat és önkormányzat részéről sem kézzelfogható információkat. Azért tartják ezt fontosnak, mert a társaság járműveinek műszaki állapota egyre rosszabb, és események is igazolják, hogy a hibák mind nagyobb valószínűséggel történnek meg - tette hozzá Nemes Gábor.

A BKV vezetése és a szakszervezetek kedden és szerdán délután három órakor ülnek újra tárgyalóasztalhoz.

Olvasóink írták

 • 5. bespin 2008. december 15. 20:08
  „Kösz, achilleus, így már képben van a dolog.”
 • 4. achilleus 2008. december 15. 17:23
  „Bocsánat, a fenti cikk csak arról nem számol be mik is a követelések (nincs hely, drága az elektron). Íme:

  "A szakszervezetek öt pontban foglalták össze követeléseiket: szülessen törvényi szabályozás a városi közlekedés finanszírozásának rendezésére, az állam növelje a normatív támogatást és a finanszírozás átalakításával teremtse meg a cég stabil működését, a főváros vállalja át a BKV 80 milliárdos tartozásából keletkezett kamatterheket, vagy ennek megfelelő támogatással segítse a cég működését.
  A követelések között az is megfogalmazódott, hogy a főváros ne a jegyárak növelésével pótolja a cég működéséhez hiányzó költségeket, hanem hozzon létre külön alapot, amely fedezetül szolgálhatna a BKV működéséhez. A sztrájkbizottság szerint 30 milliárd forint azonnali gyorssegélyre van szüksége a cégnek, hogy az idei és a következő évi tervezett hiányt pótolni tudják, és ne kerüljön veszélybe a BKV működése."”
 • 3. achilleus 2008. december 15. 17:20
  „Tessék már elolvasni a követeléseket is!!!
  Csak a legutóbbi néhány hétben kétszer szaladt bele BKV busz a falba, villanykaróba a Moszkva-téren, egy BKV busz kiégett!
  Ugye nem lenne jó, ha egyszer at utasok is bennégnének, vagy az elszabadult busz embereket gyűrne maga alá?
  Az pedig röhej, hogy a BKV vezérkara félévente csináltat banki megrendekésre (persze!) HOSSZÚTÁVÚ fejlesztési koncepciót 100 milliókért. Jogosnak találom azt a követelést is, hogy ne a jegyár emelésével, hanem ésszerű forgalomszervezéssel próbálják meg a gazdasági bajokat megoldani. Ja, és a vezérigazgató ne 15 milliós luxuskocsival furikázzon, amire még Demszky is kiakadt (igaz arról megfeledkezett, hogy ő pedig kölcsönzött terepjáróval rohangászott a horvátországi nyaralójába).”
 • 2. bespin 2008. december 15. 11:27
  „Miért nem a bankok dolgozói, miért nem az ipari termelő cégek dolgozói, miért nem a magánvállalkozások alkalmazottai sztrájkolnak????

  Miért csak a túlduzzasztott, néhány területen kifejezetten pazarló "életmódot" folytató, többségben állami tulajdonú cégek dolgozói sztrájkolnak???


  Van itt sok okos ember és magyarázza már el, hogy is van ez??”
 • 1. KolompárRómeó 2008. december 15. 11:18
  „B@sszunk már ki még jobban a néppel! Valaki van még, aki sztrájkolni kíván? Most szóljon, jön a karácsony, szeretet ünnepe, meg ilyenek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plusz járatokkal segítenek a volán társaságok

Több volán társaság is indít plusz buszokat a vasúti sztrájk miatt azokon a vonalakon, ahol vonat is… Tovább olvasom