Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

A BM eladott egy laktanyát, pedig nem tehette volna

A Határőrség Országos Parancsnoksága úgy adta el egy vállalkozónak a harkai határőrbázist, hogy sosem volt az övé, a kétszáz fős laktanya tulajdonosa a magyar állam, így csak az állami vagyonkezelő értékesítheti - írta a Népszabadság keddi számában.
A lap szerint a határőrbázis épületét és a körötte fekvő egyhektáros telket 1993-ban vette meg nyílt pályázaton egy soproni vállalkozó, ám az ingatlant mind a mai napig nem írták a nevére. A Soproni Földhivatal 1996-ban utasította el először a tulajdonjog-bejegyzési kérelmet, mire a vállalkozó megtámadta a határozatot a Győri Városi Bíróságnál, ám ott sem jutott többre. A Belügyminisztérium viszont az ingatlan vagyonkezelőjeként ismételt értékesítési eljárás eredményeként új adásvételi szerződést kötött a vállalkozóval 2001-ben. A vételárat ekkor az aktuális forgalmi értékhez igazítva 21,5 millió forintban határozták meg, amelybe beleszámították a korábban kifizetett ötmillió forintot.

Csakhogy a Soproni Földhivatal ismét elutasította a tulajdonjog bejegyzését, mivel a magyar állam nevében csak a KVI járhatott volna el. Az ügyet ebben az állapotában örökölte meg az Országos Rendőr-főkapitányság, amely állásfoglalást kért a BM jogutódjától, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól (IRM).

Az IRM minden korábbi jogügyletet semmisnek nyilvánított, és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. hatáskörébe utalta a kérdést. Válaszára tavaly augusztus óta vár az ORFK , a vállalkozó és a harkai önkormányzat - írta a Népszabadság.

Olvasóink írták

  • 1. seawasp 2010. március 30. 14:55
    „Aha!

    Már veszekednek a koncon, és aki fizetett, az meg szívhatja a fogát!
    Az csak érdekes, amit eladnak az izraeli befektetőknek, ott nem derül ki az állam, gazda szerepe!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma ünnepli 22. születésnapját a Fidesz

Hangversennyel ünnepli alapításának 22. évfordulóját a Fidesz ma a Zeneakadémián. Tovább olvasom