Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

A bor története

Hugh Johnson A bor története című, gyönyörű képanyaggal illusztrált munkája a borászati szakirodalom klasszikusának számít. A szőlőtermesztés, a borkészítés, a borral való kereskedés és a borfogyasztási szokások több évszázadot átívelő történetét a szerző olvasmányos stílusban mutatja be. Az ősi Egyiptom és Görögország borászati ismereteitől kezdve egészen napjainkig, a 21. század kezdetéig ível ez a történet, bemutatva, milyen szerepet töltött be a nemes ital a különböző történelmi korokban a társadalom, az egyház és az emberek mindennapi életében, milyen szokások, hitek és hiedelmek fűződtek hozzá.

A színes és élvezetes szöveget minden fejezetben rövid, informatív és érdekes keretes részek egészítik ki, melyekből – többek között – megtudhatjuk, mikor és hol kezdtek először agyagkorsó helyett pohárból inni, hogy a Földet körbehajózó Magellán többet költött sherryre, mint fegyverekre, és hogy a 19. század második negyedében Magyarországon nagyobb területen termesztettek szőlőt, mint Itáliában vagy Spanyolországban. A szöveget kísérő mintegy 125 térkép, színes és fekete-fehér illusztráció segítségével az olvasó előtt megelevenednek a különböző korok, amikor a bor mindvégig fontos szerepet töltött be: elűzte – ahogy ma is elűzi – a mindennapok gondját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 10.01.

Tovább olvasom