Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

A BorsodChem segíti a vám- és pénzügyőrség nyomozását

A BorsodChem Zrt. (BC Zrt.) továbbra is segíti a vám- és pénzügyőrség nyomozását; az ügyben károsult vállalat teljes támogatásáról biztosította a vámhatóságot - tájékoztatott a BC Zrt. csütörtökön.
A BorsodChem, valamint a Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Parancsnokságának képviselői szerdán tartottak megbeszélést az észak-borsodi Kazincbarcikán, a társaság székhelyén. A megbeszélésen a BorsodChem menedzsmentje - a törvény által biztosított mértékben - hivatalos tájékoztatást kapott azzal a nyomozati üggyel kapcsolatban, amelyben a vállalat két korábbi munkavállalója a közelmúltban érintetté vált.

Ebben a nyomozati munkában "támogatja továbbra is a cég menedzsmentje a vámhatóságot - a társaságnál 2009. júniusában elfogadott Etikai Kódexnek és a Visszaélések elleni szabályzatnak megfelelően - annak érdekében, hogy a nyomozás mielőbb eredményesen lezárulhasson" - közölte a vállalat.

Szabó Zsolt ezredes, a VPOP Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának vezetője decemberben arról számolt be, hogy hűtlen kezelés, vesztegetés és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lévő multinacionális cég két korábbi vezetője és társaik ellen a vám- és pénzügyőrség.

Akkor elmondta: a regionális és a központi bűnüldözési parancsnokság összehangolt akció keretében tíz Borsod, illetve Pest megyei településen tartott házkutatást: három férfit hallgattak ki, kettőt őrizetbe vettek. Az őrizetbe vett két ember egy Borsod megyei vegyipari cég két korábbi logisztikai vezetője, akiket egyébként a bíróság még decemberben - 30 napra - előzetes letartóztatásba helyezett.

A gyanú szerint a vegyipari társaságot több tízmillió forint kár érte azáltal, hogy a két férfi, illetve társaik a cég által foglalkoztatott fuvarozóknak úgy adtak munkát, hogy ezért a szállítást végző vállalkozások vezetőitől fiktív számlák kiállítása után készpénzt kértek és kaptak. A hűtlen kezelésből és vesztegetésből származó milliókat egy külföldi bankszámlára utalták át.

Ritó Zsolt, a parancsnokság helyettes vezetője korábban azt mondta: bizonyíthatóan mintegy 40 millió forint ilyen kenőpénzről van tudomásuk. A házkutatások során az egyik őrizetbe vett, és most már előzetes letartóztatásban lévő volt vezető széfjében 60 millió forint értékű valutát találtak, és azt feltételezik, hogy ez bűncselekményekből származik.

A pénzügyőrség regionális vezetői a nyomozás érdekeire hivatkozva decemberben nem közölték, melyik társaságról van szó.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a január 7-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom