Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

A BRFK eljárást indított gárdajelképek miatt

Eljárást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután a Jobbik Deák téri rendezvényén a - jogerősen feloszlatott - Magyar Gárda egyenruháját, illetve a "Magyar Gárda Biztonsági Szolgálat" feliratú karszalagot viselők vettek részt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek este.
A rendőrségi közlemény szerint ezek az emberek "tevékenyen vettek részt – láthatóan konkrét vezetők irányítása mellett - a rendezvény belső biztosításában, és ezzel a Fővárosi Bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda tiltott tevékenységét folytatták".

A BRFK emlékeztetett: munkatársaik szeptember 14-én a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőivel megtartott egyeztető tárgyaláson, valamint pénteken a rendezvényen több alkalommal felhívták a figyelmet arra, hogy a Fővárosi ítélőtábla a Magyar Gárdát jogerősen feloszlatta. Ha a rendezvényen a résztvevők a Magyar Gárda bíróság által tiltott tevékenységét folytatják, megvalósítják a „feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel" szabálysértését, irányítójuk pedig elköveti az egyesülési joggal visszaélés vétségét. Hozzátették: a BRFK pénteken ismeretlen tettes ellen eljárást indított egyesülési joggal visszaélés miatt.

A rendőrségi tájékoztatás arra is kitér, hogy a Deák téren megtartott demonstráció során nem történt olyan esemény, amely közvetlen rendőri beavatkozást tett volna szükségessé.

Szintén a nemzeti ünnephez kapcsolódó rendezvények után Székesfehérváron és Debrecenben is indultak hasonló eljárások.

Olvasóink írták

 • 7. Írástudatlan-Tdi. 2009. október 25. 11:39
  „Mi van! Talán beindúlt a múrgázás?”
 • 6. rozator 2009. október 25. 01:44
  „Érdekes! Gázálarccal , acélsisakkal, testpáncéllal felszerelt hülyegyerekek, csendőrség feliratos mellényben (lehet kacagány, tulipiros mellény, panyókára vetett tigrisbőr), és a magyar sündörség az ittas vezetőket keresi! Mert a balesetek 10% át a piások okozzák! És a másik 90% al miért nem foglalkoznak??? Főkapitány úr?”
 • 5. Csecs 2009. október 24. 14:33
  „Bárcsak eljönne már az az idő, amikor a betiltott maszop és szadesz szimpatizánsok a volt vezetők szabadon engedésééert folytatnának éhségsztrájkot. Vagy némasági fogadalmat, az még jobb lenne :D”
 • 4. aranka2 2009. október 24. 13:39
  „Hogy járna a szátok, ha egy betiltott baloldali szervezet működni merészelne!”
 • 3. keletaru 2009. október 24. 09:06
  „Inkább azokkal szemben indítana eljárást akik megszegték esküjüket, s ide juttatták az országot! Erkölcsileg s gazdaságilag . Akik sajátjukként kezelték a közvagyont ! Akiknek nem számít a kis ember baja ! Üdv Kuci”
 • 2. Nostradamus 2009. október 24. 07:09
  „Hát lássuk be: Rendezvényt biztosítani gárdaruhában azért elvetemült dolog...:) Hamis bizonyítékokat gyártani, embereket veretni nem annyira, igaz, Drazsé?”
 • 1. Sziszifusz 2009. október 24. 00:57
  „Az Alkotmányellenes bírósági döntést hozó, az ALAPTÖRVÉNYT és az EU-s jogokat felülbíráló korrumpálódott, politikai döntést hozó, egyáltalán nem pártatlan bíróságokra rossz ómen hivatkozni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs fűtés 42 lakásban Tatabányán

Tatabányán nincs fűtés 42 lakásban és nem lehet tudni, mikor lesz meleg a lakásokban - erősítette… Tovább olvasom