Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

A brókerbotrány elérte a megyét

Az érintettek cáfolják, hogy Kulcsár Attila pénzmosásra használta a győri székhelyű K-P-H-M Ingatlanfejlesztő Szövetkezetet. Rendőrségi forrásból azonban tudni lehet, hogy a cég egyik – azóta letartóztatott – alkalmazottjának a telefonszáma szerepelt Kulcsár noteszében.
A K and H Equities-botrány a megyét is elérte: kiszivárgott hírek szerint Kulcsár Attila a K-P-H-M Ingatlanfejlesztő Szövetkezetnél is befektetett elsikkasztott pénzeket. A bróker állítólag százmillió forintot fizetett be a mesés hozamot ígérő szövetkezet számlájára, amelyet aztán 15 millióval megfejelve vett ki. Dr. Pécsi Kálmán, a győri székhelyű szövetkezet jogi tanácsosa azonban cáfolta a hírt, mondván, nincs tudomása arról, hogy a K and H Equitiesnek és a K-P-H-M-nek bármi köze lett volna egymáshoz.
De tény az is: rendőrségi forrásból megerősítették, hogy a Bécsben elfogott Kulcsár Attila noteszében szerepelt annak a Kurkó Gergelynek a neve, aki Vujkov István néven a szövetkezet kontrollingmenedzsere volt.

Úgy tudni, az évek óta körözött Kurkó Gergelyt is a Kulcsár Attilánál talált notesz alapján sikerült elfogni Balatonfüreden.
Dr. Pécsi ezzel kapcsolatban azt mondta: szerinte a notesz nem is létezik, de ha mégis, akkor sem bizonyítja, hogy a két érintett üzletelt egymással a szövetkezet berkein belül. Kurkó (Vujkov) a jogi tanácsos szerint „csak eseti megbízással, bizonyos adminisztratív ügyeket intézett a K-P-H-M-nél". (Ehhez képest tegnapi cikkünkben – Csak zárt kapu és üzenetrögzítő maradt, 1–3. oldal – szó volt arról is, hogy a lefoglalt, K-P-H-M-tulajdonban lévő Porschét Kurkó használta.)
Kérdésünkre, tudták-e a szövetkezetnél Kurkó Gergelyről, hogy a rendőrség évek óta körözi, a jogtanácsos felelte: nem köteles senki beszámolni arról, ha folyamatban lévő rendőrségi ügye van, ők sem ismerték Kurkó előéletét.

Garamvölgyi: „Egyelőre nem tudunk a kapcsolatról"

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője a Kisalföldnek azt mondta: „Molnár Csabától, a pénzmosás elleni csoport vezetőjétől kapott információ szerint nincs összefüggés a K-P-H-M és Kulcsár Attila tevékenysége között. Legalábbis egyelőre úgy tűnik." A szövetkezettel kapcsolatos nyomozást vezető megyei rendőrkapitányság sajtóreferense nem kívánta kommentálni a hírt, mert az az ORFK hatáskörébe tartozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahely zöldben – kíméld az idegeid!

A növények csökkentik a stresszt. A munkaadók pénzt takaríthatnak meg segítségükkel, a munkavállalók… Tovább olvasom