Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

A Budapest Airport utolsó ajánlata

Átadta utolsó ajánlatát a sztrájkoló szakszervezeteknek a Budapest Airport (BA) tárgyaló delegációja szerdán este. A választ csütörtök délelőttig várják. A BA vezetése - a vállalat érdekében - egyedül a tervezet elfogadását tekinti elfogadhatónak - jelentette ki Szollár Domokos, a BA szóvivője.
A BA szóvivője elmondta: szerdán, a kora esti órákra sikerült aláírásra kész megállapodás tervezetet kidolgozni a Budapest Airport és a sztrájkoló szakszervezetek képviselői közötti tárgyalásokon. A megállapodás minden vitatott kérdésben megnyugtató megoldást kínál - így elfogadása után nincs akadálya az egy hete tartó repülőtéri sztrájk megszüntetésének - mondta Szollár Domokos.

Az átadott tervezet egyebek mellett olyan kérdésekről rendelkezik, mint az eredetileg január 10-ig hatályos Kollektív Szerződés hatályának meghosszabbítása, a határozott idejű szerződéssel rendelkező dolgozók kötelező tájékoztatása a várható jövőjükről, valamint a tervezett munkarendek közös kialakítása a szakszervezetekkel. A szóvivő azt mondta, hogy a Budapest Airport egyebek mellett a szociális juttatások és a cafeteria-rendszer megtartását, a felmondásra és a végkielégítésre vonatkozó szabályokat változatlanságát is felajánlotta a szakszervezeteknek.

Mivel a tervezet szövegéről gyakorlatilag három teljes napja folynak az egyeztetések és minden vitás kérdésre sikerült megoldást találni, a Budapest Airport - az utasok, a légitársaságok és a vállalat érdekében - a megállapodás aláírását tartja az egyetlen elfogadható befejezésnek - jelentette ki a szóvivő.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) elnöke elmondta, hogy a munkáltató "diktátumként" dobta oda az anyagot nekik a szerdai tárgyalások végén. Csorba Attila szerint ez barátságtalan lépés a Budapest Airporttól. Azt, hogy aláírják-e csütörtökön a megállapodási tervezetet, még nem tudta megmondani az érdekképviseleti vezető, hiszen -mint mondta- annak szövegét nem ismerik teljes egészében. Szerda este, illetve éjjel fogják áttanulmányozni, és csak azután határoznak arról, hogy elfogadják-e. A fő kérdés Csorba Attila szerint a Kollektív Szerződés, amelyet a munkáltató 3-4 hónapra kötne, szemben a munkavállalók három éves elvárásával.

A Budapest Airport és a szakszervezetek csütörtök reggel tíz órakor ülnek ismét tárgyalóasztalhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad a BKV sztrájk

Elmarad a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) dolgozóinak csütörtökre tervezett sztrájkja -… Tovább olvasom