Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

A büdzsét bíráló közgazdászokkal találkozik Orbán

Azokkal a közgazdászokkal konzultál ma Orbán Viktor Fidesz-elnök, akik múlt szombaton nyílt levélben szólították fel a parlamenti képviselőket, hogy ne szavazzák meg a 2010-es költségvetést.
Koszorús László, a Fidesz elnöki stábja helyettes vezetőjének korábbi tájékoztatása szerint Orbán Viktor azzal a céllal kezdeményezte a megbeszélést az aláírókkal, hogy megvitassák a költségvetés elfogadása után kialakult helyzetet.

Az egyik budapesti szállodában zajló konzultáció után Orbán Viktor és Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt elnöke, az Orbán-kormány egykori pénzügyminisztere tart majd sajtótájékoztatót.

Járai Zsigmond szerdán az MTI-nek azt mondta, biztos benne, hogy a levelet aláíró közgazdászok nagy többsége részt fog venni a konzultáción.

Nyakó István, az MSZP szóvivője - szintén szerdán - az MTI-nek úgy nyilatkozott, pártja szerint Orbán Viktor a közgazdászokkal a nevükre vetette a saját hirdetését, most a "második fordulóba is belekényszeríti őket: elbáboznak egy utólagos konzultációt".

Ismert közgazdászok, köztük az Orbán-kormány időszakának több magas rangú állami vezetője múlt szombaton nyílt levélben szólította fel az országgyűlési képviselőket arra, hogy ne szavazzák meg a 2010-es költségvetési javaslatot, "ne sodorják újabb veszélybe az országot". (A jövő évi büdzsét hétfőn 201 igen, 179 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül elfogadta a Ház.)

A több országos napilapban megjelent, az Országgyűlésnek címzett nyílt levél szerint a Bajnai-kormány büdzséje "ugyanúgy rossz irányba viszi a magyar gazdaságot, mint a Gyurcsány-kormány által készített trükkös költségvetések".

A 29 aláíró között van Járai Zsigmond, Bod Péter Ákos, aki az Antall-kormány ipari minisztere, majd az MNB elnöke volt, Szapáry György volt MNB-alelnök, aki jelenleg a Fidesz nemzetközi gazdasági kapcsolatrendszerének kiépítésén dolgozik. Mellár Tamás, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke volt az Orbán-kormány időszakában, Szász Károly pedig a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét vezette akkoriban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átütemezik a kórházi adósságokat

Csak a jövő évi költségvetés kihirdetése után kaphatják meg a kórházak a decemberre ígért 6 milliárd… Tovább olvasom