Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -5°C | 1°C

A büntetőfeljelentési ügyekben

a döntés az ORFK kezében van

A soproni városvezetés által elindított büntetőfeljelentésekben a döntés az ORFK kezébe került, miután a megyei rendőrkapitányság célszerűségi okokból kérte más nyomozóhatóság kijelölését.
Ismert, hogy az önkormányzat döntése értelmében Fodor Tamás polgármester kezdeményezésére öt ingatlanügyben tett büntetőfeljelentést dr. Futó Barnabás budapesti ügyvéd. A Soproni Rendőrkapitányságon, valamint a megyei rendőr-főkapitányságon tett feljelentéseket egyesítették, de kérdéses volt, hogy az üggyel a megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya foglalkozik-e, vagy kérik más nyomozóhatóság kijelölését. Nos, tegnap megszületett a döntés.
– A megyei-rendőrfőkapitányság célszerűségi okokra hivatkozva kérte az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy jelöljön ki más nyomozóhatóságot – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére Kocsis Tünde szóvivő. – Ezt követően a döntés az ORFK kezében van.
Szabadfi Árpád, az ORFK helyettes vezetője korábban úgy nyilatkozott, nem valószínű, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda veszi át az ügyet, akkor viszont marad valamelyik megyei rendőr-főkapitányság. A Kisalföld más forrásból úgy értesült, az ORFK a Vas megyeieket jelöli ki az eljárás lefolytatására.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laci imádja a spenótot, Anikó főz neki

Marsi Anikó spenótot főzött Palik Lászlónak. Az étel nem sikerült, de Laci egy szót sem szólt, csak… Tovább olvasom