Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

A CIA börtönökről is szó lesz a NATO értekezleten

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) állítólagos külföldi börtöneiről, továbbá a foglyokat szállító CIA-repülőgépekről tárgyalt szerda késő este Brüsszelben Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter Guy Verhofstadt belga kormányfővel.
A találkozó alig néhány órával előzte meg a NATO csütörtök reggel kezdődő külügyminiszteri értekezletét, amelyen az Európában rendkívül nagy vihart kavart CIA-tevékenység az egyik központi téma lesz.

Brüsszeli értesülések szerint Verhofstadt miniszterelnök aggodalmának adott hangot a történtek miatt, mindenekelőtt a foglyokkal való bánásmóddal kapcsolatban.

A belga kormány szóvivője szerint a miniszterelnök elsősorban azt tudakolta amerikai tárgyalópartnerétől, hogy alkalmaztak-e kínzásokat a foglyokkal szemben. Ugyancsak a szóvivő számolt be Condoleezza Rice válaszáról.

Eszerint az amerikai külügyminiszter azt állította, hogy a terrorizmussal szembeni amerikai magatartás tiszteletben tartja az Egyesült Államokban érvényben lévő törvényeket, továbbá a Washington által is aláírt nemzetközi megállapodásokat.

Brüsszeli érkezése előtt Condoleezza Rice Kijevben bejelentette: az Egyesült Államok változtatott a foglyok kihallgatásának eddigi módszerén, világszerte megtiltva az amerikaiaknak, hogy erőszakot alkalmazzanak a foglyokkal szemben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ergométer: bárki jelentkezhet

Evezés

Évekkel ezelőtt – 1999-ben és 2000-ben – a Győri Víz-
Tovább olvasom