Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

A családi életről-életért

A győri Galgóczi-könyvtár közművelődési programjainak fő témája ebben az évben a családi élet. Az ingyenes rendezvények között pályázat, kiállítások és érdekes előadások kapnak helyet.
A győri Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár közművelődési programjai évről évre egyre több érdeklődőt vonzanak. A képzőművészeti kiállítások és a tudományos ismeretterjesztő előadások a kiváló szervezésnek köszönhetően jól megférnek egymás mellett. A többnyire délután öt órakor kezdődő programokon a részvétel ingyenes. Idén a mottó: 2006. A család élete, férfiak és nők világa.
– Minden társadalom alapja a család, s a kellemes otthon teszi lehetővé a regenerálódást – mondta Horváth Ferenc közművelődési osztályvezető. – Teljesítménykényszerben élünk, gyakran a sikeresség az eszménykép, s így sokszor mindenki áldozat, a nő is, a férfi is. A férfiak állandó bizonyítási kényszert éreznek, hogy megmutassák: mennyire belevaló fiúk, a nők pedig napjainkban egyre-másra azt bizonygatják, hogy a férfiak világában is megállják a helyüket.
„ Nem szabadna keresni az emberi teljesítmény, a test megterhelhetőségének határait. Az életben végső soron az a tét, az lenne a cél, hogy megtaláljuk saját középpontunkat, nem pedig az, hogy állandó szélsőségekbe meneküljünk. Nagyobb tisztelettel kell viseltetnünk az élettel szemben.”
– A könyvtár ehhez szeretne hozzájárulni, ezért közművelődési programjainkat ebben az évben a családi életnek, a férfiak és a nők világának szánjuk. Segíteni szeretnénk a szülő-gyermek közötti megértésben, a családi problémák megoldásában, a harmonikusabb együttlét irányába. Előadásokon, példákon keresztül tervezzük bemutatni, milyen hangon beszéljünk gyermekeinkkel, hogyan segítsünk nekik, hogyan alkalmazkodhatunk a változásokhoz és mit tehetünk azért, hogy elérjük céljainkat.
A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár (Herman Ottó u. 22.) családi témájú programjai január 19-én veszik kezdetüket (Szarka Miklós lelkész, pasztorál pszichológus A család megtartóerői című előadásával) és június 15-ig tartanak. Újságíró, pedagógus, pszichológus, előadóművész, kommunikációs tréner lesz a vendége a klubhelyiségnek, igazságügyi szakértő, természetgyógyász és családjaik mutatkoznak be az érdeklődőknek. Lehet majd pályázni, fotókat és babakiállítást csodálni. A legfiatalabb családok számára pedig baba-mama klub indul január 25-től. A programokról a Kisalföld Légyott kulturális ajánlatában részletesen hírt adunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németh Ágnes édesapjáról, Németh Lászlóról

Németh László rendkívül igényes volt, csak teljesítménnyel lehetett nála eredményt és elismerést… Tovább olvasom