Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

A csatlakozásig zárul az e-Magyarország program

Az ország csatlakozás utáni sikeres működéséhez kíván hozzájárulni a széles körű számítógép-ellátottságot és internet-hozzáférést megteremtő, 2004. május 1-jére befejezendő e-Magyarország program.
Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter elmondta: a program nem más, mint a teleházak mintája szerint közösségi informatikai hozzáférési módok létrehozása, kedvezményesen vagy ingyenesen.
- A két alapvetõ cél: lehetõséget teremteni az uniós és a magyar pályázatok számítógépes elkészítésére, valamint 2004 májusától az uniós támogatások még szélesebb körû elérésére - közölte.
Kovács Kálmán kifejtette: az e-Magyarország program keretében pályázók önrésze lehet a szolgáltatásokra alkalmas helyiség, pénz vagy helyben biztosított szakszemélyzet, aminek különösen a kistelepüléseken lesz nagy jelentõsége. A másik lehetõség - mint mondta -, hogy a Magyar Posta pályáztatná az e-Magyarország pontok létrehozására vállalkozókat, közel 300 kispostára telepítve a szaktárca által megvásárolt szolgáltatásokat. Vagy maguk a kisposták költöznének a már mûködõ teleházakba.
- A szélessávú internet-hozzáférés megteremtésére, több mint 1.100 önkormányzat számítógépes ellátására és az e-Magyarország programra együttesen 3,5 milliárd forintot fordít az idén a szakminisztérium - említette Kovács Kálmán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háború utáni turistacsábító kampány

Piacélénkítő nemzetközti kampánnyal készül a Magyar Turizmus Rt. a hazai idegenforgalom… Tovább olvasom