Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

A cseremunka lett az új foglalkoztatási divat

Budapest - Az idegenforgalom és a vendéglátás területén működő számos cég vállalja fel, hogy telente külföldön biztosít munkát azon dolgozóinak, akiknek télen, a szezon után képtelenek lennének munkát adni, ám jó munkaerő lévén nem szeretnék őket elveszíteni - írja a Napi Gazdaság.
A lap pénteki számában közölt cikk szerint így a balatoni szállodákból, panziókból, éttermekből most százak indulnak dolgozni külföldi síparadicsomokba. Bár a szervezett "munkaerőcsere" még gyerekcipőben jár, új lendületet adhat a szezonális foglalkoztatásnak - írja a lap.

A nyugat- és közép-dunántúli regionális munkaügyi központok adatai szerint az egyre szervezettebb téli munkavállalásra utal, hogy az elmúlt hetekben a korábbi éveknél 10-15 százalékkal kevesebb olyan vendéglátó-ipari szakember jelentkezett náluk, akinek eddig folyamatos munkaviszonya volt.

Csepeli Ferenc, a nyugat-balatoni kistérség idegenforgalmi ügyekben illetékes munkatársa úgy tudja, egyre több környékbeli cég igyekszik folyamatos foglalkoztatást biztosítani legjobb dolgozóinak. Tavaly nagyjából 200, az idén pedig már 300-350 vendéglátó-ipari szakember folytathatja tovább munkáját külföldön. A kibontakozó program folytatása és támogatása a jelentős szezonális munkanélküliséggel küzdő önkormányzatoknak is elemi érdekük - írja a lap.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kellene fizetni a beteg kisgyermekek gyógyszereiért

Preferált referenciaársáv-rendszert alakítana ki az egészségügyi államtitkárság a lejárt szabadalmi védettségű, kémiai úton előállított gyógyszerek társadalombiztosítási támogatására. Tovább olvasom