Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

A demokrata fórum az oktatásról

Az oktatásügy problémáiról kezdett konzultációt az MDF. Az utólagos képzési hozzájárulást és a nyolcosz- tályos gimnáziumok bezárását tarthatatlannak és igazságtalannak nevezték a tegnapi sajtótájékoztatón.
Az utóbbi hetek közoktatással kapcsolatos híreiről tartott sajtótájékoztatót Nagy Tamás, az MDF soproni szervezetének társelnöke, Almássy Kornél országgyűlési képviselő és Somogyi Miklós, a párt soproni szervezetének újonnan létrehozott oktatási munkabizottságának vezetője. Almássy megfogalmazása szerint megdöbbentőek voltak az utóbbi hetekben napvilágot látott hírek, melyek a nyolcosztályos gimnáziumok megszüntetéséről és az utólagos képzési hozzájárulás bevezetéséről szóltak. – Mereven elutasítjuk a diplomásadót, mely ellehetetleníti a pályakezdést, ezenkívül igazságtalan is. Az MDF úgy látja, ha teljesülnek ezek az elképzelések, azzal hazánk szembemegy a bolognai folyamat elveivel. A nyolcosztályos gimnáziumok bezárása okán emlegetett korai vizsgáztatás is mondvacsinált ürügy, inkább az egyházi intézmények elleni támadásként fogható fel a kormány ezen elképzelése.
Somogyi Miklós a pedagógusok társadalmi megbecsülésének helyreállításáról, a szakképzésben a közismereti tárgyak óraszámemeléséről, valamint az általános és középiskolákbeli integráció szükségességéről beszélt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézműves tábor

Tovább olvasom