Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

A demonstrációt megtarthatja, de nem vonulhat a Magyar Gárda

Nem engedélyezi a Magyar Gárda Ivánba tervezett hétvégi, utcai felvonulását a Soproni Rendőrkapitányság. Úgy tudni, hogy a szombati rendezvényen körülbelül ezren vennének részt.
Ez azonban akadályozná a közlekedést az érintett utcákban, más útvonalat pedig nem tudnak biztosítani - mondta a Független Hírügynökségnek Sopron rendőrkapitánya.

Farkas Gábor hozzátette a település sportpályáján viszont megtarthatják a demonstrációt. A rendőrségnek beadott kérelem alapján a szervezet tagjai arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy szerintük megszaporodott a bűncselekmények száma a Győr-Moson-Sopron megyei településen.

Olvasóink írták

 • 18. hazaipalya 2009. március 10. 06:30
  „aa gyülöletkeltést az ugrálo kisz titkár csinalja ,meg a kolompar orban . ennyit erröl.”
 • 17. flexsnake 2009. január 27. 19:48
  „5. hozzászólás hazaipalya 2009.01.27. 06:50
  Veled ellentétben én magyar vagyok :) Ugyanis a magyar elítéli a gyűlöletkeltést. A vonulgatás meg ugyanaz a kategória.

  8. hozzászólás sapi 2009.01.27. 08:16
  Hazafiság? :D Mármint kockaköveket hajigálni meg menetelgetni? Nem, nincs az emberekben ilyen ambíció.

  9. hozzászólás comet 2009.01.27. 08:54
  Az árpád sáv használata elég hétköznapi, nézd meg a nemzetbiztonsági hivatal címerét. Még turult is találsz rajta :D

  11. hozzászólás jurigeller 2009.01.27. 09:10
  Mert ott nincs gárda? Ne én költözzek hanem a gárda ilyen helyre. Mondjuk a harmadik birodalomba....

  16. hozzászólás 751510 2009.01.27. 10:24
  otthon olyan ruhában menetelgetsz amilyenben akarsz . Ha ezt nyilvánosan teszed ami zavarja a köz nyugalmát akkor a csoportosulást fel lehet oszlatni. Nincs értelme paraszt ruhában vonulgatni mert a katonai vonulás utánzása félelmet kelt vagyis nem tűrhető. Fel lennél háborodva ha 200 cigány végigmasírozna fűkaszával a kerteden keresztül. Ez sem más. Már ott el kurták hogy köztörvényes bűnözőket vettek be a soraikba. Ezt az ügyészségi vizsgálat alá is támasztotta, úgyhogy csak ne vonulgassanak hanem örüljenek ha egy darabig még működhetnek.”
 • 16. 751510 2009. január 27. 10:24
  „comet

  Ha a nemzeti jelképek minden magyar állampolgárt megilletnek, akkor a gárdisták épp úgy használhatják azokat, vonulhatnak velük, mint ahogyan Te is tehetnéd (ugye, nem akarod megmondani, ki a magyar?, mint ahogyan a Gárda sem akarja, mégis mindig megtalálják ezek a vádak). Ha a jelenlegi trendek maradnak, és tovább vánszorgunk a PC, a túlzott liberalizmus útján, már akkor is megkapjuk a "jól megérdemelt" rasszistázásunkat, ha majd egy EB-selejtezőn lesz pofánk a magyar csapatnak szurkolni.”
 • 15. comet 2009. január 27. 10:11
  „13. a nemzeti jelképek minden magyar állampolgáré mert a közös múlttal kötnek össze és ebben van nemzetet összekovácsoló erejük. A szélsőségesek kezében viszont ezek a jelképek semmibe foszlanak, és nem hogy összetartást de a múltban való meghasonlást eredményeznek, amit ezideig bizonyos politikai körök ügyesen ki is használtak a nemzet megosztására. A nemzeti jelképeknek csak az ország egészét megszólítani képes erők kezében vagy eseményeknél van létjogosultsága, de ott viszont kimondottan. Amelyik népnek nincs múltja, annak jővője sincs. A mi történelmünket folyamatosan hamisítják és átírják.
  A nemzeti jelképeket nem szabad elfelejteni, azokat meg kell őrizni. Megőrizni meg csak tisztán lehet őket.
  11. és mit tett a gárda, hogy a felsorolt helyek köbiztonsága változzon valamit? Végogvonult a településeken?
  Mert az rohadt kevés?”
 • 14. achilleus 2009. január 27. 09:33
  „Az előző (12) eleje. Meglepően durva!!
  "Egy este, harminc másodperc. Ennyi jutott a Megyeri híd kisemmizett építőinek. Aztán új hírek jönnek, új gazemberségek, új hazugságok, új celebek, új show-k, új disznók, új görények, válságkommunikáció és válságpszichózis, addig kell mindezt fokozni, ameddig a népek maguk fogják követelni, hogy fosszák ki őket, meghúzzuk a nadrágszíjat, amit már háromszor körbe lyuggattunk ötven év alatt, a kormány válságot kezel, most kellene mindet agyonverni, úgyis hiába, megöl minket a Disznófejű Nagyúr...
  Csak az emberek állnak a hídon. A hídon, amit felépítettek, és nem kapták meg az érte járó fizetséget. Nincsen ennek köze még a válsághoz sem, amely válságnak is legalább a fele tőrőlmetszett hazugság és gazemberség. De ennek, mondom, ehhez sincsen köze.
  A hídra megvolt a pénz. A híd felépült. Valakik milliárdokat loptak ezen is. Akik pedig felépítették azt a rohadt hidat, azok most állnak rajta, és kérdezik, hol van a pénzük. (...)"
  - Közben van egy lökösházi illusztráció is a főoldalon.”
 • 13. 751510 2009. január 27. 09:28
  „comet

  "A gárda is elfelejthetné a nemzeti jelképeket"... Meg gondolom mindenki más is?! A hazabeszélés természetes emberi vonás, valaki ne vess meg azért, mert a hazáját jobban szereti, mint más országot, nemzetet. Épp ezért ne vess meg senkit, aki a magyar jelképeket jobban tiszteli a románnál, amerikainál...!”
 • 12. achilleus 2009. január 27. 09:10
  „A türelem lassan véget ér. Egy részlet.
  "(...)Ha hagyom; ha hagyjuk.
  S jó lesz figyelni, zsellérek, jobbágyok, kisemmizettek, hidakat építő, aztán fizetést, járandóságot nem kapó melósok, jó lesz figyelni! Azt mondja a Disznófejű Nagyúr, s népes, talpnyaló, rothadék kísérete, hogy legyünk európaiak. Ne hőbörögjünk, ne lázadozzunk, ne legyen beszédünk gyűlöletbeszéd, s ne úgy politizáljunk, ahogy a kocsmában szokás. Zsellérek, jobbágyok, kisemmizettek, hidat ingyen építők, figyeljetek! Aki a kocsmában úgy viselkedik, ahogy a Disznófejű Nagyúr és kísérete, azt helyben agyonverik; vagy csak nagyon megverik, s kocsmába többé be nem engedik. Ezekkel a magukfajta Disznófejű Nagyurakkal és sleppjükkel tisztességes helyeken, emberi léptékű közösségekben nem állnak szóba, vagy eltakarítják őket. Pont úgy, mint a lerakódott, vastag, undorító retket... Vagy guanót...
  Állnak az emberek a hídon. Remélem, közel a pillanat, mikor elfogy végre a türelem. A hídon is, a földeken, iskolákban, kórházakban is - mindenütt, ahol a Disznófejű Nagyúr és undorító kísérete kárt okoz, lop, csal és hazudik. Legyen vége már! (....) " (Magyar Hírlap, szerkesztőségi)
  Én is azt mondom, jó lesz vigyázni, de nem a Gárda miatt!!”
 • 11. jurigeller 2009. január 27. 09:10
  „Akinek nem tetszik a gárda annak javaslom az alábbi településeket lakhelyül:
  Makó-honvéd városrész
  Szeged-cserepes sor
  Végegyháza-Árpádtelep
  Elek
  Lőkösháza
  Kötegyán
  Szabolcs megye
  Majd miután mindezen települések közbiztonságával megismerkedett, és még mindig a Magyar Gárdában látja a "mumust" lehet költözni a Golán fennsíkra .Ki tetszik irtani egy helybeli családot nőket,gyerekeket be tetszik költözni a házukba és fel tetszik húzni a dávid csillagos kék-fehér jelképét a sátánnak.
  Ennyi.”
 • 10. achilleus 2009. január 27. 09:06
  „jq 2009.01.27. 07:48
  ;-), amikor a kancsal gárdista volt a képen, akkor meg az volt a baj (igaz másoknak).”
 • 9. comet 2009. január 27. 08:54
  „A baj az, hogy a gárda nem összefog, hanem szétzülleszt. Az hogy valaki összefog-e egy közösséget vagy zétzülleszt azt a tények döntik el. Szálasi is azt hitte hogy összefogja a magyarokat, csak hát a nyilasokon kívül ezt más nem így érezte.
  Az árpádsávos zászlót meg jólenne ha elfelejtené a Magyar Gárda mert az Árpádház hivatalosan 1301-ben kihalt. Még Szálasi sem merte használni egy az egyben, hanem annak mótívumát használta csak fel. A nyilas zászló és az árpádsávos zászló csak a Gyurcsány féle zavaros agyakban azonos. Horthy Miklós előszeretettel nyúlt a nemzeti jelképekhez de ő a magyarság egészében gondolkodott és üldözte mind a fasisztákat, mind a kommunistákat, (Szálasi, Rákosi és Kádár is volt börtöneiben). A mai magyar zsidók az akkori németek által elvárt hátrányos megkülönböztetés ellenére neki köszönhetik hogy élnek.
  A gárda is elfelejthetné a nemzeti jelképeket, de a legjobb az lenne ha felosztná magát mert csak uszításra jó, másra nem.”
 • 8. sapi 2009. január 27. 08:16
  „Nem értem ezeket a hozzászólásokat. Önök milyen országban élnek???? Semmi hazafiság nincs??? Mikor láttak már olyat hogy magyar kiállt a magyarért?!!! Mások lophatnak, meglincselhetnek embereket és soha semmi nem történik velük, DE legalább összefognak!!!!”
 • 7. jq 2009. január 27. 07:48
  „A képen látható gárdista hölgy hasonlóan csinos, mint a múltkori usztasás cikk illusztrációja. Csak nem így akar a DM kedvet csinálni a belépéshez (toborzunk, toborzunk?) :)”
 • 6. hazaipalya 2009. január 27. 06:52
  „magyarok is szoktak ide irogatni? nem értelek benneteket fizetett bérenceket . vagy mégis?”
 • 5. hazaipalya 2009. január 27. 06:50
  „flexike te meg izraelbe siess az a te hazád”
 • 4. smalltown 2009. január 27. 02:14
  „szegyenletes banda :(”
 • 3. flexsnake 2009. január 26. 23:27
  „palesztinában vonulgassanak :D”
 • 2. tüsök 2009. január 26. 23:05
  „Úgy tűnik nem nagy népszerűségnek örvendenek a Magyar Gárda tagjai még olyan megyében sem mint Győr-Moson-Sopron megye.Túl sok olyan jelképet vonultatnak fel, ami a jóérzésű emberekben unszimpátiát vált ki.”
 • 1. comet 2009. január 26. 22:23
  „A Magyar Gárda vezetősége nem tudom hogy elgondolkodott-e már hogy mi történik ha végig vonulnak egy városon. Mit szimbolizálnak ezzel, vagy mire jó az egész. Ha például figyelő szolgálatot szerveznének veszélyeztetett embereknek, vagy segítenék valahogy a kiszolgáltatottakat, vagy a tüntetők és rendőrök közé állnának megakadályozva a provokátorokat a tüntetések lezüllesztésében, vagy perelnék a bűncselekményt elkövetett politikusokat, vagy felemelnék a szavukat a kisemmizettek érdekében, jogi tanácsot és segítséget ajánlanának a potenciális áldozatoknak ...stb etnikumtól függetlenül, akkor használhatnák a magyar jelzőt és tevékenységüknek lenne értelme.
  A vonulgatással csak bizonytalanságot, a bizonytalansággal meg ellenérzést váltanak ki és nemzeti jelképeket járatnak le (a szélsőjobbal való együttműködésük miatt az árpádsávos történelmi zászlóhoz méltatlanok mert annak lényegét nem értik, csak lejáratják azt).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intenzív osztályon kezelik Tasnádi Péter pécsi polgármestert

A megyei kórház intenzív osztályán kezelik az elmúlt hétvége óta a pécsi polgármestert a Baranya… Tovább olvasom