Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

''A depresszió kampánya megbukott''

A Fidesz elveszítette az országgyűlési választás első fordulóját, a koalíció pártjai megnyerik a vasárnapi második fordulót – mondta Győrött Hiller István, az MSZP elnöke.
Kedden kora délután négy-, ötszázan gyűltek össze Győrött, a megyeháza előtti téren, hogy meghallgassák Hiller Istvánt, a szocialista párt elnökét. A szónoki emelvényen ott állt mellette Balogh József, Győr polgármestere és dr. Molnár Csaba, a szocialisták megyei elnöke, mindketten országgyűlési képviselőjelöltek.

A szónok azzal kezdte rövid beszédét, hogy a választás múlt vasárnapi első fordulóját a Fidesz elveszítette, a koalíció vasárnap megnyeri a második fordulót. A szabad Magyarország történetében két párt soha még nem jelentkezett ennyire egyenes céllal. A koalíciónak van programja és van miniszterelnök-jelöltje, ellenfelének viszont most már se programja, se miniszterelnök-jelöltje. Ma az ország szabadon dönt sorsáról, a kezében van a jövője. Hiller István Kölcseyre utalva fogalmazta meg a célt: haza és haladás.

A koalíció képviseli ma az országban a progressziót. A koalíció, amelyiknek világos céljai vannak, s olyan miniszterelnök-jelöltje Gyurcsány Ferenc személyében, aki hisz az ország lakóinak tehetségében. A választás első fordulójának Hiller István szerint az volt az üzenete, hogy folytassa a koalíció. S az országban megvan az összefogás és a támogatás ahhoz, hogy folytatni tudja. A depresszió kampánya megbukott, a koalíció pártjai jókedvű Magyarországot, jókedvű embereket szeretnének, ehhez kérte a győriek támogatását. A megjelentekhez szólva Balogh József azt mondta, Győr ma irigyelt város, de hogy folytatni tudja fejlesztéseit, a város polgárainak támogatására számít, jelölttársával együtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz

a Kolostor-

hegyen

Tűz pusztított Sopronban a hétvégén. Szombaton késő este a Kolostor-hegyen csaptak fel a lángok és… Tovább olvasom