Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

A falu (The Village)

Pennsylvaniában, egy erdő közepén fekszik egy békés kis falu. Első ránézésre boldog és nyugodt hely. De a látszat csal. Az itt lakók generációk óta tudják, hogy otthonuk határán túl, az erdőben különös, idegen lények élnek. Ők nem jönnek a faluba, a falubeliek nem lépik át az erdő határát – ez a hallgatólagos megállapodás biztosítja a viszonylagos békét.
rendező: M. Night Shyamalan

író: M. Night Shyamalan
díszlettervező: Tom Foden
jelmeztervező: Ann Roth
zene: James Newton Howard
producer: M. Night Shyamalan, Scott Rudin, Sam Mercer
vágó: Christopher Tellefsen

szereplő(k):
Tom Foden (Ivy Walker)
Joaquin Phoenix (Lucius Hunt)
Adrien Brody (Noah Percy)
William Hurt (Edward Walker)
Sigourney Weaver (Alice Hunt)
Brendan Gleeson (August Nicholson)
Cherry Jones (Mrs. Clack)
Celia Weston (Vivian Percy)
John Christopher Jones (Robert Percy)
Frank Collison (Victor)
Jayne Atkinson (Tabitha Walker)
Judy Greer (Kitty Walker)
Fran Kranz (Christop Crane)
Michael Pitts (Finton Coin)
Jesse Eisenberg (Jamison)

A film sztorija

Első pillantásra ez a XIX. század végi falu tökéletes képet nyújt, a lakosai idillikus körülmények között, harmonikusan élnek. Azonban ez az összetartó közösség azzal a szörnyű tudással él együtt, hogy a falut körülvevő erdőben különös teremtmények élnek.Ezek a lények fenyegetik a falu nyugalmát, bár sohasem beszél róluk senki, ösztönösen érzi mindenki a gonosz erejét, és nem akad egy ember sem, aki meg merné kockáztatni, hogy az erdőbe merészkedjen.

Az idősebbek tanácsa ellenére a kíváncsi és elszánt Lucius Hunt ellenállhatatlan vágyat érez, hogy átlépje a falu határait és elinduljon az ismeretlenbe. A település vezetője, Edward Walker figyelmezteti Luciust a veszélyekre, és Lucius anyja, Alice Hunt azt tanácsolja a fiának, hogy maradjon otthon, óvja meg magát a mohóságtól és kapzsiságtól, ami a falun kívüli világot uralja. Lucius csak Ivy Walker, egy gyönyörű vak lány biztatásából meríthet erőt, aki fiatalsága ellenére is meglepően bölcsnek bizonyul. Nemcsak Lucius csodálja Ivyt, de a fékezhetetlen Noah Percy is, bár kettőjük közül csak egyiküknek van hely a lány szívében.

Ivyt a hűsége végül is tiltott utakra vezeti, ahol szörnyű igazságnak bukkan a nyomára. A baljóslatú fenyegetés miatt elszabadulnak az indulatok a faluban, lakói nem élhetnek már többé békésen a titokzatos lények közelében, és csak egy bátor ember mentheti meg a közösséget... www.port.hu

Kritikák


Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad a Windows XP SP2 népszerűsége

A Microsoft a jelek szerint alaposan elszámította magát azzal kapcsolatosan,… Tovább olvasom