Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

A faluból elszármazottak segítségét kérik

A faluból elszármazott hívekre számítanak a magyarkeresztúri evangélikus gyülekezet vezetői. Templomuk felújítását szeretnék ugyanis befejezni, de pénzük elfogyott.
Templomuk tetőzetének felújítását kezdték el a magyarkeresztúri evangélikusok. A munkák nagy részét sikerült is elvégezniük, de a pénzük elfogyott. Teendő viszont még lenne, ezért – a potyondi gyülekezet példáján okulva – a faluból elszármazottak segítségét kérik. Kovács Imre, a magyarkeresztúri evangélikus gyülekezet gondnoka a Kisalföldnek elmondta: templomuk negyven éve épült, azóta komolyabb felújítást nem végeztek rajta.
– Nagyon rossz állapotban volt már a tetőzet faanyaga, a lécezés és a cserép is – mondta el Kovács Imre. – Annak ellenére, hogy nem idős épületről van szó, mégis el kellett kezdenünk rendbetételét. A költségeket önerőből és a hívek adományaiból fedeztük. Korábban visszaigényeltük ugyanis a régi tanítólakást és az iskolát, és a lakást bérletbe adtuk ki. Gyűjtést is szerveztünk, melyből szintén gyűlt egy kis pénz. Eddig nyolcszázezer forintot költöttünk az épületre, a továbbiakhoz azonban már hiányzik az anyagi fedezet.
A magyarkeresztúri evangélikusok ugyanis kevesen vannak, alig száznegy-

venen.
– A tetőt lefóliáztuk szigetelésként, ami esztétikailag nem éppen előnyös. Azt tervezzük, hogy ereszcsatorna-rendszert építünk ki az épületen, ami körülbelül nyolcvanezer forintba kerülne. Ez viszont hiányzik a gyülekezet kasszájából. Nem nagy összeg, de ha hiányzik, akkor nem tudunk előrelépni – jegyezte meg Kovács Imre.
A keresztúriak számítanak a településről elszármazottak adományaira, segítségére. Bíznak benne, hogy az ő támogatásukkal az utolsó „simításokat” is elvégezhetik az evangélikus templomon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüzes téli trend

A rubinvörös teszi ragyogóvá a szokásos téli színeket: a feketét-fehéret és a szürkét, a türkiz… Tovább olvasom