Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

A fejvadászat ára

"Mindig elolvasom a Karriertanácsokat, szükségem is lenne egy jó állásra, de még sosem fordultam fejvadászhoz..."

Ifj. Orbán Aladár személyzeti tanácsadó
"Mindig elolvasom a Karriertanácsokat, szükségem is lenne egy jó állásra, de még sosem fordultam fejvadászhoz. Az oka nagyon egyszerű: nem tudom, mennyibe kerül ez a szolgáltatás. Gondolom, ennek is, mint manapság mindennek, borsos ára van" - írja Kaltenberg Lajosné.

Olvasónk téved. Téved annyiban, hogy az állást keresők számára a munkaerőközvetítés teljesen ingyenes. A sikeres közvetítés után járó díjat ugyanis a munkatársat kereső vállalkozás fizeti. A regisztráció, a pályázatok, a közvetítések nem kerülnek egy fillérjébe sem a jelentkezőknek.

A lényeg, ahogy arról már többször esett is szó, hogy az érdeklődő regisztráltassa magát a fejvadász adatbázisában. Ez manapság általában az interneten keresztül történik, a felkínált rublikákat kell értelemszerűen kitölteni és a fényképes önéletrajzot csatolni. Ezt követi majd optimális esetben a személyes elbeszélgetés.

Néha kifogás, hogy az álláskeresőnek nincs internethozzáférése. Ez azonban véleményem szerint ma már könnyen leküzdhető probléma. Munkahelyen, rokonnál, ismerősnél is igénybe lehet venni néhány percre a számítógépet, és már a kisebb városokban is működnek internetkávéházak, van hozzáférés a könyvtárakban, művelődési házakban, iskolákban is. Lehet jelentkezni postai úton is, de a rendszer lényege, hogy minden számontartott álláskereső e-mailen értesül az új pályázati lehetőségekről.

Nem kell csüggedni akkor sem, ha a közvetítés sikertelen. Más állásokra is be lehet nyújtani a pályázatot, s ez az ügyfél számára továbbra is ingyenes. Sikeres fejvadászat esetén pedig szintén nem kell az álláskeresőnek a pénztárcájába nyúlnia. A személyzeti tanácsadás tehát azon kevés szolgáltatások egyike, ahol nem kell félni az áraktól!

Észrevételeiket, kérdéseiket továbbra is várom az orban.aladar@origo-santa.hu e-mailcímen!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztustól indul felfelé a gázár

A gáz fogyasztói ára fogyasztással súlyozottan átlagosan 27 százalékkal emelkedik augusztus… Tovább olvasom